Banner
tekst2naslovna 3

Apple iPhone SE 4 (2024.) – ipak će uskrsnuti u obliku iPhone-a 14

Nakon što su rekli da "gase" proizvodnu liniju, Apple se "posuo" pepelom i naveo kako ćemo 2024. ipak na tržištu ugledati iPhone SE 4 (2024.) i to u kućištu iPhone 14 modela.

Sada će zasigurno velika većina vas reći: „Kako vi to vijesti navodite”? I s pravom ćete biti u čudu. Jer smo prije nekog vremena govorili kako je iPhone SE „mrtav”, odnosno kako će iPhone SE 2022. biti posljednji takav iPhone na tržištu.

Apple želi (i plaća) da Samsung Galaxy S23 Ultra bude sporiji na benchmark testiranjima

No čini se kako je Apple „preslagao kockice” i odlučio kako ipak ovaj model iPhone pametnog telefona nije mrtav. Čini se kako će iPhone SE 2024. na tržište kao reinkarnacija iPhone 14 modela.

tekst2sl3

Govori se kako će dizajnerski (vizualno) gledajući on biti baš kao i iPhone 14 model sa 6,1” OLED zaslonom. Ako se ovo zaista pokaže točnim značilo bi to kako će riječ biti o prvom iPhone SE modelu koji će dolaziti s OLED zaslonom, umjesto LCD-om.

Apple ukida iPhone SE liniju pametnih telefona – iPhone SE (2024) neće na tržište

S druge pak strane govori se kako će ovo biti ujedno i prvi iPhone s vlastitim 5G čipom. Ako ste kojim slučajem mislili kako postoji mogućnost da iPhone SE 4 na tržištu bude dostupan do kraja ove 2023.godine, odmah ćemo vas na početku razočarati.

tekst2sl1 3

Jer posve je sigurno kako će on na tržište tek iduće 2024.godine. Odnosno njegova će proizvodnja započeti u prvoj polovici 2024.godine. Što bi značilo kako će iPhone SE 4 (2024.) na tržište prije iPhone 16 modela. Što bi ujedno i „držalo vodu” posebice ovaj dio gdje se govori kako će on dolaziti u kućištu iPhone 14 modela.

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

Ovo su za sada otprilike sve glasine. Odnosno novitet je kako će biti riječ o OLED 6,1” zaslonu. Ostale (dosadašnje) glasine i dalje ostaju aktualne samo što se za sada mijenja je kućište, ono će umjesto iPhone 8 modela (kako smo naviknuli od strane Apple-a) biti smješteno u kućište iPhone 14.

tekst2sl2 3

Ono što i nas same svakako zanima je da li će iPhone SE 4 sa sobom donositi Dynamic Island? O ovome svakako još nema riječi ali ako malo uzmemo u obzir da još do njegova predstavljanja treba proći i više od godine dana, sigurno je kako će Dynamic Island biti prisutan.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – donosi novu šarku

O samom USB Type-C sučelju za sinkronizaciju i punjenje nećemo pisati jer će on biti prisutan. Odnosno od iPhone 15 modela (koji će izaći ove godine u rujnu) svaki idući iPhone model mora sadržavati USB Type-C.

tekst2sl3 3

Ostaje za vidjeti kako će tržište reagirati na ove glasine, odnosno hoće li još koji put iPhone SE postati „mrtav” prije nego što i službeno bude predstavljen tržištu.

Samsung Galaxy Watch 5 / 5 Pro – kako (jednostavno) provjeriti „zdravlje” baterije?

Nadamo se kako ćemo u skorije vrijeme imati prilike vidjeti i njegove CAD rendere, kao što su to napravili iPhone 15 i iPhone 15 Pro modeli.

Najčitanije