Banner
1 54

Xiaomi SU7 doživjet će manje dizajnerske izmjene prije izlaska na tržište

Xiaomi je svoj električni automobil predstavio, to je SU 7. No čini se kako će upravo ovaj model doživjeti neke dizajnerske (sitne) izmjene prije nego što bude dostupan na tržištu.

Xiaomi je nedavno zakoračio na tržište električnih vozila s lansiranjem svoje prve limuzine, SU7. Međutim, iako se nalazio tik pred izlaskom na tržište, ova tehnološka kompanija iz Kine odlučila je napraviti nekoliko prilagodbi u dizajnu prije nego što se vozilo pojavi pred javnošću.

Hyundai Mobis Mobion koncept: Revolucija u manevriranju i sigurnosti na cestama

Prema informacijama koje su procurile iz kineskog Ministarstva industrije i informacijske tehnologije, Xiaomi je odlučio smanjiti veličinu svog brenda na SU7, što je jedan od ključnih koraka u njihovom prilagođavanju tržištu električnih vozila.

GG 4

Osim toga, dodali su novu dimenziju vozilu u obliku 21-inčnih kotača, raznobojnih kočionih čeljusti te poklopaca retrovizora od karbonskih vlakana.

1 5

Cilj Xiaomija s ovim električnim vozilom je direktna konkurencija s renomiranim markama kao što su Porsche Taycan i Tesla Model S. Kako bi postigli visok stupanj performansi, Xiaomi je opremio SU7 s dvostrukim motorima.

Apple Car: Ponovno se govori o autonomnoj vožnji i električnom pogonu

Najimpresivniji model SU7 može se pohvaliti s iznenađujućih 664 konjskih snaga (673 PS / 495 kW), omogućujući mu ubrzanje od 0 do 100 km/h za svega 2,78 sekundi. Ovo postavlja Xiaomi u vrhunski segment tržišta električnih vozila.

2 5

Jedna od ključnih karakteristika kojom se Xiaomi ističe je predviđeni doseg vozila od čak 800 km između punjenja. Ovaj impresivan doseg postiže se zahvaljujući arhitekturi od 800 volti koja omogućava brzo punjenje.

Honda predstavlja koncepte: Saloon i Space-Hub

Na stanicama za brzo punjenje, SU7 može vratiti doseg od 220 km u svega pet minuta, čineći ga praktičnim izborom za vozače koji traže dugotrajnu i učinkovitu vožnju.

8

Financijski analitičari poput Morgan Stanleyja predviđaju svijetlu budućnost za Xiaomijev ulazak u svijet električnih vozila. Prema njihovoj projekciji intrinzične vrijednosti, Xiaomijev odjel električnih vozila mogao bi doseći izniman iznos od 90 milijardi RMB (11,74 milijarde eura).

Ovaj optimizam temelji se na Xiaomijevim inovacijama u naprednim sustavima pomoći vozaču (ADAS) te njegovoj integraciji “pametnog telefona + EV + IoT”.

Sony na CES-u 2024. predstavlja prototip Afeele

Analiza Morgan Stanleyja sugerira da je pomak prema električnim vozilima paralelan s evolucijom potrošačke elektronike. Elektroničke komponente sve više zamjenjuju tradicionalne mehaničke dijelove, a Xiaomijev jedinstveni pristup, spajajući tehnologiju pametnih telefona s električnim vozilima i internetom stvari, čini ga liderom u tom trendu.

7

Osim visokih performansi i impresivnog dohvata, Xiaomijev SU7 se ističe i svojom integracijom “pametnog telefona + EV + IoT”.

Ova sinergija omogućava vozačima da imaju jedinstveno iskustvo vožnje, povezujući se s raznim pametnim funkcijama putem njihovih mobilnih uređaja. Ova inovativna integracija postavlja Xiaomija u središte budućnosti povezane mobilnosti.

Goodyear predstavio ElectricDrive 2 – guma za električne automobile

Xiaomijev ulazak na tržište električnih vozila obećava revoluciju u industriji. Njihova limuzina SU7 donosi visoke performanse, impresivan doseg te inovativne tehnologije koje ih izdvajaju od konkurencije.

2 43

S obzirom na projekcije financijskih stručnjaka, Xiaomijev odjel električnih vozila mogao bi postati ključni igrač na globalnoj sceni električnih automobila, pokazujući da tehnološki divovi imaju što ponuditi i u svijetu automobilske industrije.

Najčitanije