Banner
tekst2naslovna 11

Apple iPhone 15 Ultra – slamka spasa za Američkog giganta

Apple u posljednje vrijeme bilježi pad tržišne vrijednosti. Stoga su se dosjetili kako ih naredni "iPhone 15 Ultra" može izvući iz problema.

Američki „Apple”u posljednje vrijeme ima problema kada je u pitanju plasman aktualnih iPhone modela (iPhone 14 serija) na tržište. Nije ovdje riječ o nezainteresiranosti kupaca za posljednje iPhone 14 modele, već je COVID-19 ponovno umiješao svoje prste.

Samsung Galaxy S24 Ultra posjedovati će novi Telefoto senzor

Naime kako smo na našim stranicama i pisali u Kini je Korona virus ponovno aktivan i ako se možda na prvi pogled čini poprilično nebitnim, proizvodnja iPhone 14 modela pod velikim je upitnikom.

tekst2sl1 7

To ne znači kako ljubitelji „zagrižene jabuke” neće dobiti nikada svoje modele, već znači kako će na njih malo duže čekati. Već su se pojavili navodi potencijalnih vlasnika koje svoje narudžbe čekaju mjesec pa čak i dva.

Samsung One UI 5.1 bit će predstavljen sa Galaxy S23 modelima

A izgleda kako će kraj 2022. i početak 2023. godine to još samo „pojačati” i produžiti. Najviše su tim problemom pogođeni iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modeli ali Apple i za to ima rješenje.

Rješenje se nazire u obliku da Apple preuzme dio proizvodnog procesa od svojeg proizvodnog partnera, tvrtke Foxconn. Jer je upravo u toj tvornici COVID-19 zaista uzeo zamaha.

Apple iOS 16.3 donijeti će „end-to-end” zaštitu unutar čitavog sustava

Ako mislite kako i nije baš neki problem dužeg čekanja na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modele, kažimo kako to nije jedini „problem” koji za sada zabrinjava Apple.

tekst2sl2 6

Lošiji proizvodni proces odmah znači i smanjenu dobit a smanjena dobit povlači za sobom i pad vrijednosti dionica. Prisjetimo se kako je Apple na početku 2022. godine imao vrijednost dionice od 182,94$ (za jednu dionicu).

Apple iOS od iduće godine donosi mogućnost aplikacija koje nisu sa AppStore-a

Da bi onda sredinom ožujka ona pala na 150$ pa i u lipnju dostignula odnosno „dotaknula dno” pri vrijednosti od 130$. Ako se sjećate upravo su tada krenule glasine kako tvrtka razmišlja naredni iPhone Pro Max „preimenovati” u iPhone Ultra.

tekst2sl3 7

Što bi značilo kako iduće (2023.) godine nećemo na tržištu imati prilike vidjeti iPhone 15 Pro Max, već iPhone 15 Ultra model.

Apple iPhone 15 koristiti će Sony senzor kamere – potvrdio Tim Cook

Te glasine „urodile su plodom” te je vrijednost Apple dionice porasla na 173$. Ako se nas pita nije dugo trajao „hype”oko iPhone 15 Ultra modela, jer sada na kraju ove 2022. godine vrijednost Apple dionice ponovno je u padu te u trenutnu pisanja ovog članka ona iznosi „do sada najnižih” 124,04$.

tekst2sl1 6

Sada naše pitanje vama glasi: „Dali iPhone 15 Ultra zaista može biti „slamka spasa” za Apple”? Dali jedan flagship model s obzirom na nadolazeću recesiju zaista može „spasiti” jednog proizvođača i dali je čitava priča oko iPhone modela u posljednjih nekoliko godina sama jedna dobra medijska „bajka”?

Poco početkom 2023. lansira dva modela: C50 i X5 5G

Svoje mišljenje nam kažite u komentarima a mi sa nestrpljenjem očekujemo prvi iPhone s USB Type-C priključkom za sinkronizaciju i punjenje u obliku iPhone 15 serije. Ona bi na tržište trebala u rujnu 2023. godine, svidjelo se to nama ili ne.

Najčitanije