Banner
tekst4sl1

Apple iPhone 15 serija s Thunderbolt brzinom punjenja od 35W

iPhone 15 modeli na tržište će doći sa Thunderbolt punjenjem od 35W.

Apple će lansirati modele iPhone 15 početkom rujna. Nedavno je nastala prava zbrka kada je EU zabranila Appleove planove u vezi s certificiranim USB Type-C kablovima. Originalno je bila zamišljena strategija da samo certificirani USB Type-C kablovi pružaju maksimalnu brzinu punjenja.

Apple USB Type-C čip koji će “regulirati” snagu punjenja, dostupan u javnosti

Drugim riječima, brzinu “punog gasa” imali bi Appleovi kablovi (oni skuplji), kao i oni koje Apple odobri. Međutim, taj plan nije dugo trajao jer se u cijelu priču uključila EU, uputivši prosvjednu notu.

Apple Siri razumjet će vas i kada ništa ne kažete

Općenito se očekuje da će vodeći modeli iPhonea sljedeće generacije uključivati USB-C priključak kako bi se uskladili s EU normama.

TEKST3NASL

Tehnološki gigant iz Cupertina zaostaje značajno za svojim Android konkurentima u usvajanju brzih punjenja za iPhone uređaje. Sada se predviđa promjena, ako je vjerovati izvješću 9to5Mac.

EU: Apple ne smije ograničiti brzinu punjenja na USB Type-C kabelima

Serija iPhonea 15 navodno će doći s bržim brzinama punjenja do 35 W. Ova bi nadogradnja bila iznimno dobrodošla, s obzirom na trenutne žičane brzine punjenja od 20 W za ne-Pro modele i maksimalnih 27 W za Pro varijante.

introducing iphone 15 pro apple

Poboljšana brzina punjenja mogla bi skratiti vrijeme punjenja, s obzirom na trenutno potrebna dva sata da se iPhone 14 Pro Max u potpunosti napuni.

Apple iPhone 14 ima problem s agregacijom (zdravljem) baterije

Izvješće navodi da nije sasvim jasno hoće li Apple uvesti brzinu punjenja od 35 W na sve četiri iPhone 15 varijante ili će to biti ograničeno samo na Pro modele. S obzirom na Appleovu praksu razlikovanja između Pro i ne-Pro modela, druga opcija djeluje vjerojatnije.

tekst1sl1 3
USB Type-C koji će biti prisutan unutar iPhone 15 linije telefona !

Ranije je bilo naznačeno da bi serija iPhonea 15 mogla uključivati tehnologiju složenih baterija. U kombinaciji s podrškom za Thunderbolt, o kojoj se spekulira, to bi moglo pružiti brže brzine punjenja za buduće vodeće modele.

Apple prikazuje USB Type-C

Apple također već prodaje dvostruki USB-C punjač od 35 W predstavljen prošle godine, kao i USB-C punjač od 30 W za MacBook Air. Oba podržavaju maksimalnu brzinu punjenja za iPhone.

tekst3sl2 1

Već u ožujku ove godine poznati analitičar Ming-Chi Kuo je nagovijestio da bi iPhone 15 mogao podržavati brze brzine punjenja putem USB-C, ali samo uz certificirane kabele. Hoće li Thunderbolt biti jednako prisutan na svim četiri iPhone 15 modela, s istom snagom od 35 W, ostaje za vidjeti.

Apple predstavlja iPhone 15 modele 13.09.2023. – poznate cijene

Ono što je izvjesno je da će svi modeli iPhonea 15 napokon imati USB Type-C priključak, olakšavajući upotrebu raznih dodataka i gadgeta s tim telefonima. Dok čekamo početak rujna i nadolazeći Apple događaj, sigurno ćemo i dalje pratiti glasine o USB Type-C i njegovoj “povijesnoj” implementaciji na iPhone uređajima.

tekst1naslovnad

Apple svoj događaj organizira 13.09.2023. (dok sve više njih govori kako će to ipak biti 12.09.2023.). Bilo kako bilo veselimo se što ćemo osim iPhone modela telefona, na tržištu imati prilike vidjeti i Apple Watch 9 model sata kao i nove iPad tablete.

Najčitanije