Banner
tekst3naslovna 10

Apple iPhone 15 Pro – 3nm čip i vrhunske kamere

Tek čekamo (07.09.2022.) "Far Out" događaj i predstavljanje iPhone 14 serije a internet već "bruji" o iPhone 15 modelima i to onim "najjačim".

Iako je još zasigurno prerano da pišemo o iPhone 15 modelima (kada tek očekujemo iPhone 14), čini se kako su se internetom proširile zanimljive činjenice.

Apple iPhone 14 Pro Max donosi 30W punjenje

Naime nije dugo trebalo vremena proći da se na internetu ne nađu „značajke” i „specifikacije” iPhone 15 Pro modela pametnog telefona. Ne nije to bilo kakav iPhone 15, već „Pro” model.

tekst1naslovna 7

A čini se kako je sve ono o čemu smo do sada pisalo o iPhone 15 seriji (koja će na tržište u rujnu 2023. godine) sve se jednostavno pokazao točnim.

Apple poslao pozivnice za “Far Out” – 07.09.2022.

Naravno osim USB Type-C sučelja za sinkronizaciju i punjenje, iPhone 15 Pro donijeti će još mnoge značajke koje su nas baš „ostavile bez teksta”.

Twitter ima novu značajku – „Podcast”

Prva novina na redu je dolazak 3nm čipa (Apple A17 Bionic) koji će čini se biti isključivo rezerviran za iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Da, ove godine iPhone 14 modeli ostaju na „starima” 4nm čipovima.

Apple započinje uvoditi 3nm čipove ali ne za iPhone

Za usporedbu kažimo kako će nadolazeći Snapdragon 8 Gen 2 također biti razvijan na 4nm, dok će tek Snapdragon 8 Gen 3 biti 3nm. S druge pak strane iPhone 15 modeli raspolagat će s glavnom kamerom rezolucije 48MP (isto kao i ovogodišnji „Pro” iPhone 14 modeli).

tekst1sl1 6

Ali po pitanju kamera glavna novina dolazi kada se osvrnemo na ultraširoku kameru od 12MP. Osim nje bit će tu i kamera sa periskopskim zoomom (6x).

Samsung Galaxy S23 Ultra imati će ultrazvučni skener otiska prsta

Kako smo i rekli za sada nije precizirano hoće li ove značajke vezane uz kamere biti isključivo vezane za „Pro” modele ali mi smo nekako uvjereni da hoće.

Motorola objavila (neslužbenu) listu kompatibilnih Android 13 telefona

Pitanje OLED zaslona i na iPhone 15 modelima bit će obilježeno s Punch hole prorezima. Od kojih se očekuje da budu još tanji i manje „primjetni”.

tekst1naslovna 3

Ali svih ovih godina Apple je jednostavno zaostajao (kasnio) za konkurencijom. No ipak ako se 3nm čip pokaže točnim (Apple A17 Bionic) to bi ne samo Apple značajno ubrzalo već bi iPhone modeli postali „poznati” po nekom detalju – koji bi onda drugi proizvođači jednostavno kopirali.

Apple iPhone 15 – USB Type-C i Periskopska kamera?

Apple iOS 17 tada će već pronaći svoj put a čini nam se kako će biti uvelike prilagođen ka iPhone 15 značajkama i mogućnostima koje će biti u velikoj mjeri osvrnuta upravo sa samom moći 3nm čipa.

tekst1naslovna 24

Dali smo mi ustvari spremni za ono što nam donosi 3nm čip – ako ne vjerujemo Apple-u i A17 Bionic čipu, onda ćemo svakako vjerovati Snapdragon 8 Gen 3 čipu.

Je li digitalizacija promijenila navike plaćanja današnjih turista?

Ipak Apple će prvi na tržište (kako se sada čini) donijeti 3nm čip u svojem iPhone 15 pametnom telefonu, nije li to za svaku pohvalu?

Najčitanije