Banner
tekst1naslovna 3

Apple iPhone 15 i iPhone 15 Plus imati će istaknutiji modul kamere

Apple iPhone 15 i iPhone 15 Plus imat će sve značajke aktualnih "Pro" i "Pro Max" modela, gdje je u "priči" iPhone 15 Ultra?

Borba za „telefon” godine 2023. započela je. Do sada smo od vodećih proizvođača imali prilike vidjeti Xiaomi 13 te Xiaomi 13 Pro modele pametnih telefona ali se kako to već obično i biva još tržištu mora predstaviti Xiaomi 13 Ultra.

Samsung Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G donose Europske cijene

Naravno ne smijemo zaboraviti Samsung koji je nedavno predstavio svoje Galaxy S23 modele pametnih telefona (Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra).

tekst1sl1 5

Ono što se sada očekuje odnosno onaj čiji se „potez” očekuje je Apple. Apple će u rujnu predstaviti nove modele iPhone pametnih telefona, pod nazivom „iPhone 15”.

Android 14: Prvi puta viđen i započelo testiranje na Pixel modelima

Govori se kako će i ove godine doći četiri modela (iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max). Ono što nas je po ovom pitanju nekako najviše zanima je to hoće li Apple „predstaviti” i petog člana ove obitelji, pod nazivom „iPhone 15 Ultra”.

tekst1sl2 4

O iPhone 15 Ultra modelu već smo nekoliko puta pisali na našim stranicama a uvjereni smo kako ćemo se još više puta s njime susretati kroz tekstove i glasine.

Samsung One UI 6.0 (Android 14) lista [kompatibilnih] uređaja

Ipak danas se želimo osvrnuti na dva „početna” iPhone 15 modela. Točnije radi se o iPhone 15 i iPhone 15 Plus modelima. Kada su predstavljeni iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modeli, započele su glasine kako će „iduće godine” svi iPhone 15 modeli posjedovati taj famozni „Dynamic Island”.

tekst1sl3 2

Čini se zaista kako će tome biti tako jer danas upravo donosimo jednu potvrdu tih navoda.

Apple iPhone 15 neće imati tolike razlike između „Pro” i „ne-Pro” modela

Naime internetom se brzinom svjetlosti proširila vijest (ili glasina – kako vam je draže) da će iPhone 15 i iPhone 15 Plus modeli dolaziti sa „Dynamic Island” izrezom, odnosno kako će se i „početni” modeli pozdraviti s već dobro nam poznatim „Notchem”.

5 zabavnih stvari koje možete učiniti sa svojim iPhone uređajem

Osim dostupnosti novotarija s prednje strane, iPhone 15 i iPhone 15 Plus imat će i drugačiji stražnji modul kamere. On će biti nešto istaknutiji (ispupčeniji) u odnosu na aktualni modul kamere kakav imamo prilike vidjeti pri iPhone 14 i iPhone 14 Plus modelima.

tekst1sl4

Također potrebno je naglasiti kako će osim drugačijeg modula kamera, iPhone 15 i iPhone 15 Plus modeli dobiti i „nadogradnju” glavne kamere u pogledu veće rezolucije.

Apple ukida iPhone SE liniju pametnih telefona – iPhone SE (2024) neće na tržište

Odnosno više neće biti riječi o 12MP, već će rezolucija iznositi 48MP baš kao i kod “Pro” i “Pro Max” modela. Osim toga govori se kako više dolaskom iPhone 15 linije neće biti razlike u pogledu čipa.

tekst1sl5

Svi će iPhone 15 modeli posjedovati jednaki čip a to bi trebao biti Apple A17 Bionic koji bi mogao biti pri 3nm proizvodom procesu. Posljednja aktualna glasina govori kako će „Pro” i „Pro Max” modeli dobiti i veće zaslone.

Apple iPhone 15 Ultra – slamka spasa za Američkog giganta

Tako bi iPhone 15 i iPhone 15 Plus dolaziti sa 6,1” dok bi iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max donosili 6,7”. Ostaje pitanje koju će veličinu zaslona posjedovati iPhone 15 Ultra i da li će on ići sve do 7”?

tekst1sl3 6

Ne treba zaboraviti istaknuti kako će čitava iPhone 15 serija “napokon” donositi USB Type-C priključak za sinkronizaciju i punjenje, umjesto već zastarjelog “lightning” porta. Svakako ćemo o ovoj temi još govoriti i obrađivati na našim stranicama a vi naravno kao i do sada i dalje ostanite uz nas.

Najčitanije