Banner
tekst2naslovna 3

Apple iPhone 14 Pro (Max) ima problem sa kamerom – trese se?

Vlasnici iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modela dali ste primijetili da vam se Kamere trese u nekim aplikacijama?

Ako još niste čuli, mi vam sada prenosimo. Aktualni Apple iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modeli čini se da imaju problem sa stražnjim modulom kamere?

Apple iOS 16.1 donosi postotak baterije na sve modele sa Face-ID značajkom

Da po prvi puta je ovakav jedan problem sustigao Apple i to na samom (možemo slobodno to tako reći) predstavljanju aktualne linije iPhone pametnih telefona.

Iako su „najjači” te najskuplji modeli čini se kako iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imaju problem s trešnjom kamera kada se odluči ona koristiti s nekim aplikacijama „trećih strana”.

E da, ovako se može igrati: Samsung Odyssey Ark

Odnosno pri radu Kamera s aplikacijama poput Instagrama, Snapchata, WhatsApp-a, Vibera, događa se nekontrolirana trešnja same kamere. Za sada se Apple nije oglasio o tome pa nam i nije stoga poznato koji je razlog tome.

tekst2sl1 2

Ali se usprkos svemu javljaju sve veći broj korisnika koji „prijavljuju” ovaj problem. Neki korisnici na Redittu čak dijele i iskustva kako se čuje „zveckanje” unutar Kamere na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima pametnih telefona.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro recenzija

Za sada je jedino „rješenje” problema izlazak iz aplikacija trećih strana, njihovo brisanje te ponovna instalacija. Upravo taj proces popravi ovakav problem ali za koliko dugo i dali je to dugoročno i trajno rješenje za sada nam nije poznato.

Apple iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max – vrhunski rezultati AnTuTu testiranja

Dobra strana u čitavoj situaciji je ta da se ovo pojavljuje samo kada se dotičemo odnosno kada se koriste aplikacije trećih strana, što znači kako nije riječ o hardverskom problemu, već je problem isključivo softverske prirode.

iPhone 14 Pro 48Mp camera

Kako smo i rekli bili iako Apple nije dao službeni odgovor na ovaj problem, sigurni smo kako će on biti ispravljen izdavanjem softverske zakrpe koja će riješiti neočekivano „šuškanje” i „trešnju” Kamere na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima.

tekst2sl2 2

Dok se za sada čini kako su „obični” iPhone 14 i iPhone 14 Plus modeli ovoga problema pošteđeni. Govori se kako je problem usko povezan sa „optičkom stabilizacijom slike (OSI)” čija je primarna funkcija sprečavanje zamućivanje pozadine dok se korisnik kreće – dok je u pokretnu.

Samsung poklanja Watch 5 uz Flip4 ili Fold 4

Rekli smo treba pričekati da Apple objavi svoj stav odnosno mišljenje te da objavi softversku nadogradnju kojom će ovaj problem jednostavno „magično nestati”.

iPhone 14 Pro Max ima kameru s 48 MP senzorom veličine 1/1.28″

A sada vi, ako ste naručili ili već u rukama imate iPhone 14 Pro ili iPhone 14 Pro Max dali ste primijetili ovaj problem? Svakako nam se javite i kažite nam vaše mišljenje.

iPhone 14 Pro Max camera 1

Odnosno ako niste još kupili „najjači” iPhone 14 pričekajte da se izda nadogradnja koja će sve popraviti a onda se možete slobodno posvetiti svojim iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima.

Najčitanije