Banner
tekst3naslovna

Apple iPhone 14 Pro Max – koliko može biti velik Notch (Punch-hole)?

Čini se kako iPhone 14 Pro (Max) neće imati "obični" Punch-hole jer to Apple mora "prilagoditi" sebi.

Ponovno malo govorimo o nadolazećoj seriji iPhone 14 pametnih telefona. Kako smo i rekli danas ponovno se dotičemo iPhone 14 modela a da budemo točniji spomenuti ćemo iPhone 14 Pro Max.

WhatsApp dobio mogućnost reakcija i dijeljenje velikih datoteka

Kao što se može vidjeti na fotografijama iPhone 14 Pro Max bit će nešto veći u odnosu na iPhone 13 Pro Max. Osim navedenog značajno se promijenio i omjer stranica na iPhone 13 Pro Max modelu omjer je 19,5:9 dok će na iPhone 14 Pro Max modelu omjer stranice biti 20:9.

tekst3sl1

Kao treća stavka koju nam ove fotografije daju na uviđaj jesu i kako to izgleda Notch odnosno Punch-hole izrez (jedino na Pro modelima). Iako smo svi očekivali i mislili kako će to Apple napraviti kako je to uradio i Android po pitanju Punch-hole ipak neće biti tako.

Xiaomi 12 Pro recenzija

Svi znamo kako je Apple sebi svojstven a to dokazuje u dimenzijama i rasporedom Punch-hole elementa. Priča se kako će iPhone 14 Pro Max unutar „pilule” smjestiti Face-ID značajku a ostali elementi i iPhone 14 Pro Max biti smješteni unutar „kruga” koji se nalazi odmah pored.

tekst3sl2

Inače Punch-hole samo je „jedna rupica” ali Apple je sebi svojstven i svakako mora sve prilagoditi kako njemu paše. Dok gledamo ove fotografije prisjetit ćemo se i spomenuti rezolucija stražnjih kamera na „Pro” modelima nadolazećih iPhone 14 pametnih telefona.

tekst3sl3

Prije svega ponovimo kako će „ne-Pro” modeli odnosno iPhone 14 i iPhone 14 Max i dalje ostati na 12MP glavnoj kameri dok će „Pro” modeli svakako profitirati. Rezolucija nove glavne kamere bit će 48MP a ostale kamere i dalje bi trebale dolaziti sa 12MP senzorom.

Apple ima namjeru „pretvoriti” iPad u prijenosno računalo – kako?

Pripadajuće fotografiju pružaju nam dobar uviđaj na ono što zaista možemo očekivati kada su u pitanju dimenzije kao i sam izgled Notch odnosno Punch-hole izreza na nadolazećim iPhone 14 modelima.

Apple Watch SE 2022 – značajke, dostupnost i cijena

Kako smo već i rekli predstavljanje nove linije iPhone pametnih telefona očekuje se nakon ljetnih mjeseci u rujnu. Dok sa cjenovne strane očekujemo i dalje vrlo visoke vrijednosti i upravo zbog toga Apple iPhone 14 i neće biti za svačiji džep.

Apple je toga itekako svjestan te je upravo s time na umu tržištu „dao” iPhone SE (2022) pametni telefon, dok naše utiske možete pronaći na linku. Kada se gleda u globalu iPhone 14 će sa svojim dizajnom dovesti krajnje drugačije poimanje flagship telefona a tome svakako svjedoče i fotografije koje vam donosimo unutar članka. Pregledajte sve fotografije i dajte nam svoje mišljenje u komentare.

Najčitanije