huawei
tekst1sl3 1

Apple iPhone 14 ima problem s agregacijom (zdravljem) baterije

Čini se kako osam mjeseci nakon predstavljanja iPhone 14 korisnici po prvi puta prijavljuju neki "veći problem".

Appleova linija telefona iPhone 14 već je prisutna na tržištu osam mjeseci. Bez sumnje, privukla je brojne zadovoljne korisnike, ali i one čije zadovoljstvo nije na istom nivou. Ono o čemu ćemo danas pisati nije bilo unaprijed očekivano. To posebno važi za činjenicu da su se problemi pojavili sasvim nedavno, nekoliko mjeseci prije nego što će biti predstavljena sljedeća linija pametnih telefona, iPhone 15.

Apple A17 Bionic – dospio u javnost

Sve veći broj korisnika je počeo primjećivati bržu degradaciju kapaciteta baterije na svojim iPhoneima 14. To je dovelo do zabrinutosti, jer je indikacija da iPhone 14 možda neće zadržati istu dugotrajnost baterije kao njegovi prethodnici. Ovaj problem prvi je prepoznala stranica CreativeBloq, koja je izvijestila o nizu komentara korisnika na društvenim mrežama o brzom slabljenju baterijskog zdravlja. Sam Kohl iz AppleTracka, medijskog izvora vezanog uz Apple, izjavio je da je kapacitet baterije na njegovom iPhoneu 14 Pro opao na 90% u manje od godinu dana, što smatra neprihvatljivim.

8
AppleiOS17#

Slične priče dijele i drugi korisnici. Primjerice, Andrew Clare je pokazao da je njegov iPhone 14 Pro izgubio 10% kapaciteta baterije u gotovo godinu dana, dok je njegov dvogodišnji iPhone 14 Pro izgubio samo 15%. Niz odgovora na postove ovih korisnika ukazuje na širu problematiku brze degradacije baterija među vlasnicima iPhonea 14.

Apple prikazuje USB Type-C

Nasuprot tome, stariji modeli iPhonea pokazuju se otpornijima na iste probleme. Iako ne postoji jednoznačno objašnjenje za brzu degradaciju baterija kod iPhonea 14, može se spekulirati da je to rezultat različitih individualnih uzoraka upotrebe. Neke pretpostavke ukazuju na rigoroznije korištenje i češće punjenje kao potencijalni uzrok. Klimatski uvjeti također mogu imati ulogu, s obzirom na toplija ljeta u mnogim zemljama ove godine.

3
AppleiOS17#

Važno je napomenuti da nisu svi korisnici iPhonea 14 suočeni s istim problemom. Postoje i oni koji izvještavaju o boljem trajanju baterije u usporedbi s prethodnim modelima.

Apple – prelazak s Lightning na USB Type-C priključak / dobre i loše strane

Nisu ovo prvi put da se pojavljuju problemi vezani uz baterije iPhonea 14. Već smo u svibnju izvijestili o ozbiljnim problemima bubrenja baterija kod iPhonea 14 Pro i iPhonea 13. Također, primjećuje se rastući broj nezadovoljnih korisnika. Apple se za sada nije službeno oglasio o ovim pitanjima.

tekst2sl3 5

U svjetlu nadolazeće iPhone 15 serije sljedećeg mjeseca, mnogi se nadaju da će ova nova generacija donijeti poboljšanja. Dok čekamo službeni odgovor od Applea, vrijedi pitati se jeste li primijetili slične probleme s trajanjem baterije na vašem iPhoneu 14. Ukoliko niste, možda ste sretni ili je moguće da je problem povezan s nekom tehničkom anomalijom u verziji softvera iOS 16.6.

Apple Watch 9 biti će “manja” nadogradnja u odnosu na prethodnika – zna se cijena

Isto tako, postavlja se pitanje je li takva reputacija trebala biti dio strategije kompanije Apple prije nego što su lansirani novi modeli, ili je sve to nesretna marketinška okolnost. Kako god bilo, očekujemo da ćemo se ponovno dotaknuti ovog pitanja kako budemo saznali više informacija.

Najčitanije