Banner
naslovna 1

Apple iOS 17.2 donosi novu Journal aplikaciju

Tek što je izašla prva veća nadogradnja iOS 17, iOS 17.1, već su počela šuškanja i prve beta verzije nadolazećeg iOS-a 17.2.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Svježe iz laboratorija Appleovih inovacija, stiže prva beta verzija iOS-a 17.2, a s njom i uzbudljiva nova aplikacija – Journal, digitalni dnevnik koji korisnicima omogućuje bilježenje svojih aktivnosti i razmišljanja.

Motorola predstavila koncept telefona koji se uvija oko zgloba korisnika

Iako je aplikacija Journal prvi put najavljena na Appleovoj svjetskoj konferenciji za razvojne programere u lipnju, sada je dostupna za testiranje u ovoj beta verziji iOS-a.

1 34

Apple je uvijek predvodnik u inovacijama, a aplikacija Journal nije iznimka. Ova aplikacija omogućuje korisnicima da zabilježe svoje svakodnevne aktivnosti, osjećaje, i misli na jednostavan i strukturiran način. Glavna svrha aplikacije Journal je poticati samopromišljanje i praksu zahvalnosti.

iOS 17.1, iPadOS 17.1, watchOS 10.1 – dostupni za preuzimanje

Ono što izdvaja aplikaciju Journal je njezina sposobnost korištenja strojnog učenja za poticanje unosa korisnika. Koristi različite podatke kao što su fotografije, vježbe, podaci o lokaciji i više kako bi korisnicima pružila inspiraciju i poticaj za zapisivanje svojih misli. Ova značajka može biti posebno korisna za ljude koji žele početi s vođenjem dnevnika, ali im nedostaje inspiracije.

2 32

Međutim, važno je napomenuti da nije svako sjećanje sretno, te da brzi stroj pokretan umjetnom inteligencijom može potencijalno dovesti do neželjenih iskustava. Postavlja se pitanje kako će aplikacija Journal tretirati osjetljive podatke i kako će osigurati privatnost korisnika.

Apple iPad Air dolazi u dvije veličine: 10,9″ i 12,9″ – na tržištu početkom 2024.

S obzirom na važnost privatnosti i sigurnosti podataka, Apple će morati osigurati da korisnički podaci budu zaštićeni i da se koriste samo u svrhu poticanja korisnika na vođenje dnevnika, a ne u marketinške svrhe ili kako bi se omogućio pristup osjetljivim informacijama.

naslovna 1

Aplikacija Journal također nudi niz korisnih značajki koje će olakšati vođenje dnevnika. Korisnici će moći označavati svoje unose, birati upite za pisanje i postavljati raspored vođenja dnevnika kako bi ostali dosljedni u ovoj praksi. Ove značajke omogućuju personalizaciju iskustva vođenja dnevnika i olakšavaju korisnicima da ostanu angažirani.

Oporavak prodaje pametnih telefona na Kineskom tlu – Huawei je na dobitku

Osim aplikacije Journal, iOS 17.2 donosi i nekoliko drugih novih značajki. Na primjer, u Apple Musicu sada će biti dostupne nove opcije popisa za reprodukciju, uključujući suradničke popise koje možete dijeliti s prijateljima i popise za reprodukciju koji automatski prikupljaju sve pjesme koje označite kao omiljene. To će olakšati organizaciju i dijeljenje glazbe s drugima.

10 2

Također, uvedena je i nova sigurnosna značajka za iMessage pod nazivom “iMessage Contact Key Verification”. Ova značajka omogućuje korisnicima da provjere identitet osobe s kojom razgovaraju na iMessageu, što je korisno za osiguranje sigurnosti i povjerenja u komunikaciju putem ove popularne platforme za razmjenu poruka.

HyperOS – lista kompatibilnih Xiaomi (Redmi) / Pocco modela

Nadalje, s beta verzijom watchOS 10.2, korisnici će imati mogućnost zapisivanja zdravstvenih podataka putem Siri, što će dodatno olakšati praćenje zdravstvenih i fitness podataka na Apple Watchu.

9 3

Ova značajka će omogućiti korisnicima da brže i lakše zabilježe svoje zdravstvene parametre, što je posebno važno za one koji prate svoj napredak u fitnessu.

Samsung Galaxy S24 Ultra – kamera pokretana AI i Snapdragon 8 Gen 3

Što se tiče tvOS-a 17.2 beta za Apple TV, uvedena je nova navigacijska bočna traka koja olakšava prebacivanje između različitih odjeljaka, kao što su pretraživanje, Apple TV Plus i druge platforme za strujanje na koje ste pretplaćeni. Ova značajka će poboljšati korisničko iskustvo pri pregledavanju sadržaja na Apple TV-u i olakšati pristup različitim opcijama.

3 19

Sve u svemu, beta verzija iOS-a 17.2 donosi niz zanimljivih noviteta i značajki. Aplikacija Journal, iako donosi potencijal za promišljanje i praćenje aktivnosti, postavlja pitanja o privatnosti i sigurnosti podataka.

Samsung One UI 6.0 u opticaj kreće sljedeći tjedan

Ostale značajke, poput nove opcije popisa za reprodukciju i sigurnosne provjere identiteta u iMessageu, poboljšavaju korisničko iskustvo i olakšavaju svakodnevne aktivnosti. S nestrpljenjem ćemo pratiti daljnji razvoj ovih značajki i saznati kako će se integrirati u konačnu verziju iOS-a 17.2.

Najčitanije