Banner
tekst2naslovna 2

Apple iOS 16 nalazi se na 81% iPhone-a

Sa svojom posljednjom inačicom iOS 16.5 taj se postotak popeo na 81% udjela.

Ovo je svakako dobro vrijeme da kažemo nešto vezano uz zastupljenost aktualne iOS verzije mobilne platforme. Naravno tu je riječ o iOS 16 platformi, koju Apple uskoro planira zamijeniti s nadolazećim iOS-om 17.

Obby – modul za automatsko gašenje klima uređaja – učinite svoju klimu pametnom

Glavna spekulacija vezana uz dolazak iOS-a 17 je njegova softverska podrška. Odnosno da li će ona i dalje „njegovati” razdoblje od 5 godina ili će ići ka godini više (glasine to potvrđuju) odnosno razdoblju od 6 godina.

tekst1sl1 2

Ako se ovo pokaže točnim to bi značilo kako će svi oni vlasnici iPhone 8 / 8 Plus modela te iPhone X modela imati prilike uživati u „pojedinim” značajkama nadolazeće iOS 17 platforme.

WhatsApp konačno dobiva Material Design

Namjerno smo naveli „pojedinim” jer već sada iOS 16 mnoge značajke ne donosi na sve dostupne (podržane) iPhone telefone (od iPhone 8 do iPhone 14).

tekst3naslovna 1

Već se sve više okreće i favorizira posljednje dvije generacije iPhone modela, odnosno seriju 13 te seriju 14 – uz naglasak na „Pro” i „Pro Max” inačicama. E sada pravo je pitanje na kojem se broju odnosno postotku iPhone modela, aktualni iOS 16 nalazi.

SMS poruke dolaze u Subotu – testira se novi sustav „uzbune od opasnosti”

Sa svojom posljednjom inačicom iOS 16.5 – o kojoj smo također pisali „iOS 16.5 i iPadOS 16.5 dostupni za preuzimanje”, taj se postotak popeo na 81% udjela.

tekst2sl2 1

Dok je stariji iOS 15 trenutno na sveukupnih 13%. Što se tiče tableta odnosno popularnih iPada, njih 71% pokreće iPadOS 16. Dok njih 20% koristi iPadOS 15.

Motorola Razr 40 Ultra vs Samsung Galaxy Z Flip 5

Kada bi išli u povijest i vidjeti situaciju vezanu uz posljednje četiri generacije iPad tableta tada bi iPadOS 16 koristilo 76% uređaja, dok bi 18% pripadalo korištenju iPadOS 15.

tekst2sl3 2

Ne bi mi sebi bili svojstveni (i posebni) kada ove brojke ne bi usporedili s Android platformom. Odnosno s aktualnom Android 13 koja se trenutno koristi na „samo” 12% svih Android pametnih telefona i tableta.

UPDATE: rezultati megatesta low light kamera, najbolji je…?

Ali o tim razlozima i brojkama već smo više puta govorili i pisali na našim stranicama. Koju vi iOS ili iPadOS inačicu Apple softvera koristite? I na kojem iPad odnosno iPhone uređaju? Slobodno nam se javite u komentare i recite nam vaše mišljenje.

tekst1naslovna

Usput istaknimo još jednom kako WWDC 2023. konferencija započinje 05.06.2023. na kojoj će između ostalog biti predstavljen iOS 17 te iPadOS 17. Ako želite ispratiti tu prezentaciju, onda jednostavno kliknite na link ispod članka i negdje „spremite” YouTube live prijenos.

A mi ćemo naravno nakon predstavljanja na našim stranicama reći sve one bitne stavke i značajke nadolazećeg iOS 17 te iPadOS 17 – uostalom kako ste to već i naviknuli od nas.

Najčitanije