Banner
tekst3sl1 1

Apple iOS 16.5 i watchOS 9.5 biti će dostupni idući tjedan

Apple će idući tjedan učiniti dostupnim iOS 16.5 i watchOS 9.5.

Apple je u procesu predstavljana nove verzije Apple Watch remena „Pride Edition”, (namjerno ili ne) otkrio kako će iOS 16.5 te watchOS 9.5 biti dostupni za preuzimanje idući tjedan.

Samsung započeo testiranje Androida 14 i One UI 6.0

On nekih novina koje će iOS 16.5 donositi moramo istaknuti novu „karticu” (Sport) unutar Apple News gdje ćete na vrlo jednostavan način moći pratiti sve sportske uspjehe (i neuspjehe) vašeg omiljenog tima.

tekst3sl2

Naravno tu će biti i mogućnost da se „zamoli” Siri za početak snimanja zaslona.

Huawei P60 Pro prednarudžba: 1199 eura, poklon Watch GT 3

Na vrlo jednostavan način izgovaranjem rečenice: „Hey Siri start a screen recording” snimanje će započeti a kada želite prekinuti snimanje jednostavno će biti potrebno izgovoriti: „Siri sto the screen recording”.

Google I/O 2023. – gdje gledati i što očekivati?

Ovo ne znači kako će mogućnost snimanja zaslona izravno iz kontrolnog centra biti onemogućena, već će biti moguće na dva (jednostavna) načina započeti snimanje u željenom trenutku.

tekst3sl3 1

Kako smo spomenuli nadolazeću Pride Edition verziju remena za Apple Watch, ovo će značiti kako će iOS 16.5 sa sobom donijeti i novu pozadinu koja će biti u stilu pripadajućeg remena.

Samsung donosi 2x zoom pri portretnom načinu rada na aktualne modele

Uz to i novi „Pride Edition” remen sa sobom će donositi i pripadajuću Pride Edition pozadinu koja će biti integrirana unutar watchOS 9.5 nadolazeće nadogradnje.

tekst3sl4

Što se tiče samog remena on će biti dostupan od 23.05.2023 na Apple.com te unutar Apple Store-a za 49$. Sam remen bit će dostupan u veličinama od 41mm i 45mm a bit će kompatibilan od Apple Watch Series 3 pa do aktualnog modela.

Huawei predstavio P60 Pro, Mate X3 i Watch 4 u Minhenu

Od nekih ostalih noviteta koje će iOS 16.5 sa sobom donijeti, za sada se i ne zna previše. Naravno osim onih već uobičajenih a koji se dotiču ispravaka grešaka u radu te bolje autonomije baterije, neke nove značajke za sada nisu poznate.

tekst3sl5

Ili ih ovom nadogradnjom nema (što sumnjamo) ili ih Apple jednostavno „dobro čuva”. Na internetu su odmah počele šalje tipa: „Zaboravite novitete i ispravke grešaka kada imamo novu pozadinu”. Ili kažimo jednu šalu vezanu uz Siri snimanje zaslona:

„Hey Siri, Start screen recording:

Siri: I Found this on the web for scream reporting”

* call emergency services: 911

*Local police department”

Naravno šale nikad dosta, ali svakako kada iOS 16.5 bude dostupan za preuzimanje, obavijestit ćemo vas o tome. Jednostavno vas moramo podsjetiti kako je vrlo jednostavan postupak nadogradnje.

Ford planira „napad” na Teslu i Kia-u kada su u pitanju električna SUV vozila

Potrebno je biti spojen na internet (poželjno je putem Wi-Fi mreže) te imati kapacitet baterije iznad 51%. Otiđite u Postavke, Općenito, Ažuriranje softvera. I onda bi vam se (kada bude dostupno) trebalo prikazati ažuriranje (i početak preuzimanja te instalacijskog procesa) za iOS 16.5.

Najčitanije