Banner
tekst3naslovna 2

Apple AirPods pružati će pomoć osobama slabijeg sluha

AirPods bežične slušalice 2025. godine donose značajku koja će biti od velike pomoći osobama slabijeg sluha.

Dugo nismo pisali o divu iz Cupertina pa evo ponovno ćemo o njemu. Ovoga puta o Apple navodima kao proizvođača čiji će poznati proizvod uskoro „pomoći” osobama slabijeg sluha.

Huawei P60 (Pro) i Huawei Mate X3 – predstavljanje 23.03.2023.

Riječ je o bežičnim slušalicama AirPods. Koje bi već iduće odnosno 2025. godine moglo s novom generacijom dovesti i jednu značajku koja će svakako dobro doći onima koji slabije čuju.

tekst3sl1 2

Ovdje se prvenstveno radi o senzorima koji će se naći u nekoj od idućih generacija Apple AirPods bežičnih slušalica. A čiji bi glavni zadatak (prema dosadašnjim navodima) bio „softversko” pojačavanje zvukova iz okoline.

PlayStation 6 „odgađa” razvoj PS5 Pro konzole – iznenađenima nema kraja!

Na taj bi način osobe slabijeg sluha, jasnije i bolje čule što se oko njih dešava. Slična stvar već je sada dostupna na Apple AirPods slušalicama.

tekst3naslovna

A radi se o mogućnost „utišavanja” pozadinske buke. Upravo je to ono što će Apple implementirati i napraviti ali ovoga puta jednostavno obrnutim redoslijedom.

VW pruža besplatno praćenje vozila prvih pet godina

Apple već sada pri aktualnim generacijama Apple AirPods slušalica donosi neke parametre vezane uz određivanje jačine sluha korisnika te tako dodatno „prilagođava” sam način slušanja i korištenja Apple AirPods slušalica.

tekst2naslovna 1

Iako se ističe kada jednom (kroz godinu ili dvije) ova značajka i bude dostupna na AirPods slušalicama ona neće moći zamijeniti slušne aparate.

Xiaomi 13 Ultra biti će dostupna globalno

Već će biti dobar pokazatelj kako je Apple na dobrom putu da napravi nešto uistinu od velikog značajka i nadasve korisno. Nije ovo prvi puta da se Apple upušta u razvoj nekih senzora koji se povezani i koji se brinu za ljudsko zdravlje.

tekst3sl2 2

Ovdje imamo prilike navesti kako tvrtka već odavno donosi senzore koji prate pokrete, prate otkucajte srca kod korisnika (kada govorimo o Apple Watch satovima) ali i mogućnosti praćenja različitih ostalih parametara.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – korak unatrag kada su kamere u pitanju

Iako pišemo o ovome, moramo znati kako je implementacija navede značajke još poprilično daleko. Tek ovu značajku treba odobriti Američko Regulatorno Tijelo „FDA”, nakon čega može započeti proces implementacije.

tekst2sl2 2

Kako smo rekli na početku članka, očekujemo kako će Apple AirPods tek moći pomoći osobama slabije sluha tamo negdje 2025. godine jer teško je za vjerovati kako će se to desiti iduće 2024. godine.

Motorola Razr 4 (2023.) prvi puta na fotografiji

Ako se ovo zaista ostvari onda bi Apple AirPods zaista mogle poslužiti kao odlična „jeftina” alternativna za ionako skupe slušne aparate. Ali kako smo već rekli one neće moći u potpunosti zamijeniti slušne aparate, te to svakako treba imati na umu.

tekst1sl9

Dali vi koristite neke od naprednih značajka i senzora koje donose Apple proizvodni, preciznije rečeno iPhone telefoni te AirPods bežične slušalice? Svakako nam se javite u komentarima i kažite nam vaše mišljenje.

Najčitanije