Banner
tekst1naslovna

Android TV 12 dostupan je – za sada u opticaju za programere

Android TV 12 izašao je ali za sada je dostupan programerima te nema informacija kada kreće korisnicima

Nije prošlo niti dva mjeseca od kada je Google predstavio novu inačicu Android mobilne platforme za pametne telefone. Nakon priče da Google također radi na Androidu 12 L za prijenosne uređaje red je da se ponovno pozabavimo Googleom.

Samsung (Android 12) One UI 4.0 kompatibilni uređaji

Naime on je sada predstavio Android 12 TV. Kako samo ide govori riječ je o Android platformi ali za pametne televizore. Prva nova značajka u nizu je podrška za 4K korisničko sučelje te još bolja poboljšana privatnost korisničkih podataka.

Android 12L – aktualni Android za preklopne i tablet uređaje

Google ovom inačicom navodi kako Android TV 12 donosi bolju podršku za reprodukciju sadržaja te mnoštvo novih audio video formata. Kao što su poboljšana podrška za HDMI te ostali.

Android 12 Beta 4 dostupna na Pixel telefonima

Android TV 12 donosi i mnogo bolji surround zvuk kako na televizorima tako i na dodatcima koji se mogu naći priključeni na pametne televizore poput dodatnih zvučnika.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 – ugledao svijetla pozornice

Kada govorimo o samom pogledu na korisničko sučelje ovdje ćemo odmah uočiti da je veličina fonda unutar sučelja poboljšanja te dodatno izgledom vještije ukomponirana u sam izgled korisničkog sučelja.

tekst1sl1

Kada bi se dotaknuli dodatnih poboljšanja za reprodukciju mediju tu bi odmah mogli navesti i bolji i točniji način odnosno donošenje informacija o načinu prikaza samog sadržaja. Sam sadržaj odnosno njegove informacije sada donose mnogo sažetije podatke i više toga se zna iz samog opisa.

(Google) Android 12 – službeno predstavljen

Kako smo i rekli Android TV 12 izgledom od sada je znatno drugačiji u odnosu na verziju 11 a jedna od tih noviteta je zamagljivanje ostalog sadržaja dok korisnik odabere određeni sadržaj.

tekst1sl2

Moramo reći kako Android TV 12 od sada donosi indikator za mikrofon i kameru što znači kako će Android TV 12 obavijestiti korisnika kada su „uključeni” kamera i mikrofon, jer sigurnosti naravno nikad dosta. Tu je i napokon podrška za HDMI CEC 2.0 a i same performanse navedenog formata dodatno su poboljšanje i kvalitetnije.

Apple i Google nalaze se pod prijetnjama Rusije

Morati ćemo vas sada u jednu ruku razočarati, nažalost za sada nije poznato kada će Android TV 12 stići na određene modele pametnih televizora. Naime Google još nije naveo podršku za Android TV 12 odnosno nije navedeni koji će proizvođači te modeli dobiti OTA nadogradnju.

Google Stadia – igranje u oblaku

Osim OTA mogućnosti nadogradnje tu će naravno biti mogućnost i ručne nadogradnje, skidanjem samog operativnog sustava na USB te instalacijom na pametni televizor.

Google Chrome 97 donosi nov način upravljanja povijesti pretraživanja

Naravno ovo vam savjetujemo da ne radite na vlastitu odgovornost ako uistinu nemate iskustva u navedenom. Za početak će programeri dobiti mogućnost korištenja Android TV 12 operativnog sustava kako bi svoje aplikacije mogli prilagoditi za rad na novom sustavu.

Google Maps (Karte) preuzete 10 milijardi puta

Ipak nadamo se kako puštanjem u opticaj Androida TV 12 neće proteći dugo te da će veliki broj pametnih televizora dobiti podršku, OTA nadogradnju.

Najčitanije