huawei
tekst1sl1 4

Samsung One UI 5 Watch (beta) za Galaxy Watch 4 i Galaxy Watch 5 dostupna za preuzimanje

Samsung „radi” na vlastitom grafičkom korisničkom sučelju. To vlastito rješenje dolazi pod imenom One UI 5 Watch

Samsung je čini se na „prekretnici” kada je u pitanju korištenje i oslanjanje na operativni sustav za svoje pametne satove. S jedne strane skorašnji dolazaka Samsung Galaxy Watch 6 modela sa sobom će donijeti i Wear OS 4.0 (zajednička suradnja Samsunga i Googlea).

Apple Vision Pro donosi dioptrijske leće po cijeni od 300$

Dok s druge strane Samsung „radi” na vlastitom grafičkom korisničkom sučelju.

tekst1sl2 3

To vlastito rješenje dolazi pod imenom One UI 5 Watch te ga je Samsung najavio prije mjesec dana. A sada čini se dostupna je prva beta verzija i moguće ju je preuzeti i koristiti pri Samsung Galaxy Watch 4 odnosno Samsung Galaxy Watch 5 modelima pametnih satova.

WhatsApp Channels je isto što i Feed na Twitter-u

Naravno za isprobavanje odnosno preuzimanje „bete” potrebno je slijediti korake kroz aplikaciju „Members”. A kroz samu aplikaciju bit će vam ponuđen (iskočit će) i banner koji reklamira One UI 5 Watch.

tekst1sl3 1

Iako je svakako potrebno imati na umu kako je ovdje riječ o još uvijek beta inačici, stoga će ista imati mnogo nepravilnosti u radu. Ali kako to obično i biva, bete služe da programeri vidjeti na što trebaju obratiti pažnju pri razvoju postojećih ili budućih inačica aplikacija.

OnePlus Fold na tržište dolazi u kolovozu – donosimo značajke

Za sada je One UI 5 Watch isključivo dostupan na Američkom te Južno Korejskom tlu. No uskoro se očekuje kako će isti biti dostupan i na globalnoj razini (očekivani period je tjedan, dva).

tekst1sl4

Sama veličina „operativnog sustava” odnosno pripadajućeg firmware-a iznosi 1,5GB te je potrebno imati minimalno 30% baterije pametnog sata kako bi se nadogradnja uspješno izvršila. Čitav interface nedvojbeno podsjeća na vrlo nam dobro poznati One UI 5.1 koji se koristi na Samsung pametnim telefonima.

Huawei 5G oprema na meti Europske Unije – zabrana na vidiku!

Uostalom to je bilo i cilj, da Samsung „sjedini” i unificira korištenje satova i pametnih telefona. Da se sami korisnici vrlo brzo prilagode i naviknu odnosno da im je okruženje svakako intuitivno.

tekst1sl5

Bez obzira gdje se (na kojem uređaju) nalazili. Dali vi koristite neki od navedenih pametnih satova? Te dali zaista s nestrpljenjem očekujete finalni dolazak One UI 5 Watch grafičkog korisničkog sučelja?

[Uradi sam]: Prijenos iCloud e-mail servisa na Android

Tri novine koji potonji donosi sa sobom jesu: praćenje spavanja, praćenje aktivnosti te sigurnost korisnika. Naravno ovdje je posve jasno kako će se Samsung Galaxy Watch pametni satovi temeljiti na WearOS 4 platformi a povrh nje bit će instalirano „grafičko korisničko sučelje”, imena: One UI 5 Watch.

tekst1sl6

Slično kao što je to već sada učestalost pri Samsung modelima pametnih telefona. Gdje imamo Android kao platformu a povrh nje se nalazi One UI.

Najčitanije