Banner
tekst4naslovna 2

Android bi prediktivne geste trebao dovesti do savršenstva

Google I/O 2022 konferencija sve je bliže a čini se kako će jedna od glavnih tema biti Android. Osim priče oko Androida 13 govora će biti i o tome kako poboljšati Android platformu pri svakodnevnom radu.

Ako koristite Android pametnih telefon koliko vam se puta desilo da ste samo htjeli prijeći lijevo s prstom i vratiti se na stranicu prije a slučajno ste se naši na početnoj stranici (Home Screen) Android pametnog telefona.

Huawei Mate Xs 2 je predstavljen – poimanje telefona sa drugačijim zaslonom

Tog problema itekako su svjesni u Google-u odnosno Android-u i to najjednostavnije rečeno žele u što kraćem roku „popraviti”. Dok Android to ne riješi moguće je trenutno ublažiti situaciju i otići u:

  • Postavke pametnog telefona
  • Sustav
  • Pokreti
  • Navigacija sustava

tekst4sl3

U navedenom će te sučelju ugledati kliznu crtu po kojoj će te (klizanjem) moći odrediti koliko će vaš Android biti osjetljiv na geste. Prema osnovi ono je postavljeno na sredinu a vi možete odabirom lijeve ili desne strane odrediti koliko želite da vaš Android sustav bude osjetljiv na dodir.

tekst4sl1

Iako je ovo tema o kojoj se i ne priča previše niti se obraća velika pažnja ista može biti od velikog značaja pri svakodnevnom radu odnosno korištenju Android platforme.

Xiaomi otvara najveću Mi Home trgovinu u Kini

Da Google ovo ne želi samo onako „popraviti” dokazuje i predavanje koje će se održati na ovu temu a naslova „Budućnost prediktivnih gesta Android platforme”. Navedeno predavanje održat će se na nadolazećoj Google I/O konferenciji koja se održava od 11.05 do 12.05.2022.

tekst4sl2 1

Predavanje o kojem pričamo održat će se 12.05.2022. u 18:00h po našem vremenu- Čitavu Google I/0 konferenciju moguće je pratiti preko YouTube platforme klikom na link.

Osim ove problematike Android platforme očekuje se da će se i nešto više reći u vezi nadolazećeg Google Pixel Watch pametnog sata pa i nadolazeće generacije Google Pixel (7) pametnih telefona.

Android 13 donosi znatno kraće čekanje na učitavanje igre

Ako vas zanima nešto više o čitavom programu slobodno možete otići na službene stranice Google I/O 2022 konferencije pa ondje potražiti ono što vas osobno zanima te imate osobni interes za pojedine značajke Android platforme u budućnosti.

Samsung započinje Beta testiranje Androida 13 (One UI 5.0) – Lista uređaja

Ukoliko se želite registrirati morate imati Developerske permisije otvorene na Google korisničkom računu ali za sve nas ostale moći će se Google I/O 2022 konferencija pratiti putem YouTube platforme, dok ne bude dostupan link za praćenje I/O 2022 prisjetimo se kako je to bilo prošle godine na jednom od predavanja.

Volite li ono što Google radi i donosi i ako se malo razumijete u programiranje, svakako nemojte preskočiti 11.-12.05.2022. kada Google organizira svoju I/O 2022 developersku konferenciju.

Google Pixel Watch ponovno na fotografijama

Ipak ako vam i nije sve jasno što Google to radi, dobro je za vidjeti što će nam to Google donijeti u vremenima koja su ispred nas po pitanju nove generacije pametnih telefona pa i prve generacije Google Pixel Watch pametnog sata.

Najčitanije