Banner
3 4

Android 15 ima i dobru značajku za one koji vole surfati pred spavanje

U nadolazećem ažuriranju Androida 15, planiranom za kraj 2024. godine, mogla bi se uvesti nova funkcija "Even Dimmer", namijenjena dodatnom smanjenju svjetline zaslona pametnih telefona, što bi bilo korisno za korisnike koji uređaj koriste prije spavanja, s ciljem smanjenja naprezanja očiju i poboljšanja kvalitete sna.

Prema izvještaju objavljenom na Android Authority, u najnovijoj verziji operativnog sustava Android 15 otkriven je kod koji sugerira uvođenje nove funkcionalnosti.

Pixel 9 i Android 15 implementiraju satelitsku komunikaciju

Ova nova značajka mogla bi biti posebno privlačna korisnicima koji redovito koriste svoje pametne telefone neposredno prije spavanja. U predstojećem ažuriranju planiranom za kraj 2024. godine, nova funkcija pod nazivom “Even Dimmer” mogla bi se implementirati na Android pametnim telefonima. Njena svrha je smanjiti svjetlinu zaslona ispod uobičajene razine koju omogućavaju standardne postavke.

ff 3

Android 14 je već uveo funkciju “Extra Dark”, koja smanjuje svjetlost zaslona tako što dodatno tamni svijetle boje više nego što je to moguće putem ručnih ili automatskih postavki svjetline.

Android 15 daje dodatnu sigurnost Wi-Fi povezivanju

Nasuprot tome, “Even Dimmer” bi trebala omogućiti korisnicima da prilagode kontrolu svjetline bez potrebe za stalnim ručnim aktiviranjem ili deaktiviranjem funkcije “Extra Dark”.

2 5

Ovo bi bilo korak dalje u prilagodbi korisničkog iskustva, dajući korisnicima veću fleksibilnost i udobnost pri korištenju svojih uređaja u različitim svjetlosnim uvjetima.

Android 15 (beta 1) vraća u život Pixel 6 Pro

Iako su informacije o ovoj novoj funkciji zatamnjivanja potekle od stručnjaka iz Android Authoritya koji su analizirali kod operativnog sustava, još uvijek nije potvrđeno hoće li značajka biti uključena u konačnu verziju Androida 15. S obzirom na to da je Android 15 još uvijek u fazi beta testiranja, postoji mogućnost da se funkcija izmijeni ili čak ukloni iz konačne verzije.

3 7

Funkcija “Even Dimmer” ima praktičnu primjenu, posebice u noćnim uvjetima. Kada je vani svijetlo, zasloni pametnih telefona trebaju biti dovoljno svijetli za jasno čitanje.

Android 15 Developer Preview 2 potvrđuje satelitsko slanje poruka

Međutim, u mraku, pretjerana svjetlina može uzrokovati nepotrebno naprezanje očiju. Osim toga, izloženost plavoj svjetlosti koju emitiraju moderni zasloni može inhibirati proizvodnju melatonina, hormona koji regulira spavanje, i time negativno utjecati na kvalitetu sna korisnika. Značajno smanjenje svjetline zaslona može stoga pomoći u zaštiti očiju i poboljšanju kvalitete sna.

1 9

Uvođenjem “Even Dimmer” funkcije, Android nastavlja prilagođavati svoje operativne sustave potrebama i zdravlju svojih korisnika, pružajući inovativne mogućnosti koje podupiru bolje navike pri korištenju tehnologije. Kako tehnologija napreduje, ovakve prilagodbe postaju ključne za usklađivanje suvremenog načina života s održavanjem zdravlja i dobrobiti.

Najčitanije