Banner
Android 12 Beta 4 #

Android 12 Beta 4 dostupna na Pixel telefonima

Android 12 je ušao u svoju posljednju fazu testiranja prije službene objave. To nam govori posljednja Beta po redu....

Android 12 je ušao u svoju posljednju fazu testiranja prije službene objave. To nam govori posljednja Beta po redu. Android 12 napokon je dogurao do Bete 4 koja je od danas dostupna za Google Pixel pametne telefone.

Ako ste u procesu testiranja Androida 12 sa svojim Pixel pametnim telefonom, onda ste zasigurno već dobili obavijest o dostupnosti nadogradnje a ako niste onda pripadate velikoj većini koja samo može pročitati ovaj tekst i nadati se što prijem dolasku Androida 12 na njegov pametni telefon.

Android 12 mnogo smo puta spominjali na našem portalu. Što donosi kako hardverske novitete (čitajte kao koju podršku za hardver i na koji način) tako i softverske značajke.

Samsung pokreće One UI 4.0 (Android 12) beta program

Promjena dizajna, dostupnost izmijene različitih boja unutar samog sučelja, boje diktiraju kompletan izgled čitavog sustava. Sve do otvaranje Android 12 Beta programa za veliki broj proizvođača pametnih telefona te smo točno naveli koji modeli Android 12 Beta program podržavaju, odnosno koje modele Beta podržava.

Navodi se kako će Android 12 po prvi puta svijetlo dana ugledati na nadolazećim Google Pixel 6 i Google Pixel 6 Pro pametnim telefonima a nakon toga može se (s vremenom) očekivati dolazak i na ostale modele pametnih telefona.

Android 12 Beta 4 će nakon dolaska na Google Pixel modele, započevši od Pixel 3 modela pa na novije, zakoračiti i ka ostalim modelima pametnih telefona ostalih proizvođača koji su se uključili u Android 12 Beta program.

Android 12 Beta 4 #

Nije na odmet spomenuti koje to Android 12 Beta 4 (a samim time i Android 12) sa sobom donosi u vizualnom smislu, pošto ste veliki dio promjena i bazira na vizualnom identitetu. Za početak kažimo kako je „Zaključani Zaslon” sada posve drugačiji, svugdje prednjači taj „Material Design” kojim se čitav koncept Androida 12 osobito vodi te je on svugdje i prisutan. Fotografije Android 12 Beta 4 donosimo u nastavku pa stoga ne propustite i nju pogledati.

Android 12 Beta pobudila najveći interes – najviše preuzimanja od kada je Bete

Multitasking je sad obogaćen dodatnim značajkama za izrezivanje i dijeljenje pojedinih dijelova npr, web sadržaja kao što su fotografije, video materijal ili neke značajke. Android 12 Beta a samim time i Android 12 (kada bude jednom dostupan) donosi posebno iskustvo i za one okorjele mobilne gamere.

Za njih je upravo „Game Dashboard” odnosno dio Android 12 mobilne platforme koji će vaš pametni telefon pretvoriti „u pravu gamersku mašinu” (naravno koliko to hardver vašeg telefona bude dozvoljavao).

Nemate Google Pixel a želite isprobati Android 12? – Ako imate ove modele to i možete

„G” logo odnosno logo Googlea posebice je obrađen u Material Design smislu te se slovo „G” sada osvrće na taj Materijal Dizajn, svugdje u Android 12 mobilnoj operativnoj platformi gdje je prisutan Google logotip ono će biti u Material dizajnu, kako bojom tako i oblikom.

Nemojmo zaboraviti reći kako čitav Android 12 odnosno upravo taj Material Design donosi da su svi elementi nekako „zaobljeni”, „obli” te je to nešto što Google „gura” još od pojave Androida 10 a sada je u Androidu 12 to osobito došlo do izražaja, osobito je naglašeno.

Procurio izgled maskice nadolazećeg Pixel 6 pametnog telefona – modul Kamere posve je neobičan

Izrezivanje nekih elemenata sa Screenshot značajke sada je još dodatno olakšano. Znamo da velikoj većini ovo nema smisla ali kada se nalazi tu, šteta ga je ne spomenuti. Posebno promjenu doživjela je „Prilagodba uređaja” ona sada u Android 12 Beta 4 ima mnoštvo mogućnosti, značajki i dodataka kojima se može dodatno prilagoditi te personalizirati Android 12, odnosno trenutna Beta 4. Crni način rada odnosno „Dark tema” dodatno je „ugrađena” u same postavke Androida 12.

Android 12 Beta 4 #

Povlačenje s vrha prema dnu otvara se brzi izbornik gdje se nalaze povezivanje, štednja baterije i slično te je on još dodatno vizualno izmijenjen odnosno sada recimo na primjeru povezivanja na WiFi ili Mobilne Podatke (4G).

Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro na fotografijama izazivaju zazubice – čekamo ih nakon ljeta

Dali smo povezani na jedno ili drugo nećemo saznati tako lako, već ćemo morati odabrati s brzog izbornika „WiFi” te odlaskom na njega odabiremo dali želimo WiFi (koju mrežu) ili povezivanja na Mobilne Podatke. Pred kraj želimo se osvrnuti i na dodatno prilagođavanje (izgleda, veličine) ikona Androida 12. Osim veličina, veličine mreže (redova) oblika, od sada možemo u Androidu 12 odabirati kojom će se bojom ikone prikazivati.

Ovime što smo sve napisali čini nam se kako će Android 12 biti “ono nešto posebno” u pogledu softvera pametnih telefona, slobodni smo reći kao što će biti nadolazeći Windows 11 kada govorimo o računalima.

Najčitanije