Banner
tekst2sl1 6

Amerika uklanja Huawei i ZTE opremu

Amerika i dalje želi ukloniti svu mrežnu opremu u čijem potpisu stoje Huawei i ZTE.

Iako moramo priznati kako smo već i postepeno zaboravili na probleme koje je prije dvije godine snašao Huawei. Čini se kako Američka vlada odnosno Američka regulatorna agencija (FCC) i dalje se svim naporima trudi da u potpunosti ukloni Huawei i ZTE iz svoje telekomunikacijske mreže.

Kako vratiti nespremljeni Word dokument na MacOS – iBoysoft

Nakon što je postignut cilj da Američke usluge i servise Huawei pa i ZTE ne koriste na svojim pametnim telefonima, Američka vlada otišla je korak dalje.

tekst2sl2 6

Već duže vrijeme traje proces uklanjanja sve mreže opreme kod pružatelja telekomunikacijskih usluga, čini su proizvođači Huawei i ZTE. Nije to svakako uobičajen i jednostavan korak, pa se Američka vlada odlučila to sve malo (dodatno) postrožiti.

Apple iPhone 15 – USB Type-C i Periskopska kamera?

Naime uvela je sada sankcije za sve one pružatelje telekomunikacijskih usluga koji ne žele postupiti prema odluci FCC-a, odnosno ne žele ukloniti opremu proizvođača Huawei i ZTE.

Telekomi započeli korištenje “registra dužnika” – problemi na vidiku?

Ako se odbije uklanjanje mrežne opreme onda se gubi i pravo na sudjelovanju u vladinom fondu pri iznosu od 8,3 milijarde Američkih dolara za kupovinu zamjenske mreže i telekomunikacijske opreme.

tekst1naslovna1

Iako se ovo čini kao postupak koji je urodio plodom i nije tome baš tako. Jer je trenutno (do sada) iz fonda iskorišteno „samo” 1,9 milijardi Američkih dolara.

Troboj Online Streaming platformi: Netflix, HBO Max, Disney+ ?

Što je pokazatelj kako pružatelji telekomunikacijskih usluga na Američkom tlu i nemaju baš sluha za ovakve vladine odluke. Pojavile su se glasine kako se sve dodatno usporilo jer Američkog vladi nedostaje nekih 3 milijarde dolara (jednostavno ih nema u blagajni) kako bi proces tekao prirodno svojim tokom.

Nothing Phone (1) – predstavljen

Čini se koliko se Amerika još uvijek brinula za ovaj „problem” toliko je Huawei sve to odavno zaboravio. Jer ne samo da sada već uspješno koriste svoju trgovinu aplikacije već su našli i uspješne zamijene za Google servise i aplikacija.

Huawei logo PR

A ako tome pridodamo i vlastiti Huawei mobilni operativni sustav, sreći u Huawei taboru zaista nema kraja. Podsjetimo sve je ovo posljedica odluke sada već bivšeg predsjednika Amerike Donalda Trumpa koji je rekao kako Huawei a kasnije i ZTE predstavljaju opasnost nacionalnoj sigurnosti za Ameriku i Amerikance.

Test kamera Huawei P50 Pocket, P40 Pro+, Samsung S22+, S22 Ultra, Xiaomi 12 Pro

Od tih riječi sve što je bilo nakon toga „krenulo je nizbrdo”. Odnosno stvari su se počele dešavati lošim tijekom za Huawei. Koliko god se Amerika trudila ukloniti Huawei i ZTE iz svojih prostora, uvijek naiđe neki problem koji je teško rješiv i značajno uspori planirani tijek događaja.

ZTE Axon 40 Ultra – u fokusu su kamere i inovativnost

Možda bi bilo zanimljivo za vidjeti koji Huawei ima odgovor na ove novonastale okolnosti ali nekako sumnjamo da ćemo taj odgovor ikada i dobiti.

Najčitanije