Banner
tekst1naslovna 2

Južno Korejska vlada želi do 2026. godine početak primjene 6G tehnologije

Kina a sada i Južan Koreja sve više zagovaraju razvoj 6G Tehnologije. Do 2026. godine mora se pustiti "u probni rad" 6G u Južnoj Koreji a kada će 6G doći u naše krajeve?

Početkom veljače ove godine pisali smo kako je Kina započela s testiranjem 6G tehnologije. U našim krajevima (zemljama Balkana) još nije zaživio 5G a Kinezi već razvijaju 6G.

Kinezi su ispred nas – već testiraju 6G

Sada nastavljamo tu priču sa „brzinama budućnosti” i govori kako se 6G trendu pridružila i još jedna zemlja. Radi se o Južnoj Koreji, onoj gdje je Samsung najpoznatiji tehnološki div.

tekst1sl1 8

Upravo Južna Koreja ima za cilj početak primjene 6G tehnologije, započeti s dolaskom 2026. godine što je za četiri godine i brže će doći nego što se itko od nas i nada.

Huawei Mate Xs 2 je predstavljen – poimanje telefona sa drugačijim zaslonom

Kada bi ukratko morali reći što je 6G, najlakše bi bilo reći da je riječ o brzini od 1 Terabajt podataka po jednoj sekundi. Što je čak 50 puta veći od klasičnog (običnog) Ethernet internetskog povezivanja.

Samsung Galaxy S22+ flagship koji pomiče granice

Osim Južno Korejske vlade glavni cilj što prije ulaska i puštanja u opticaj 6G ima i Samsung. Ponajprije što bi 6G dodatno pospješio razvoj tehnologije povezivanja koju Samsung koristi i isporučuje a onda bi i ostali proizvođači jednostavno započeli slijediti taj primjer implementacije 6G tehnologije.

Xiaomi otvara najveću Mi Home trgovinu u Kini

Iako je teško za očekivati da će ostali proizvođači moći tako brzo započeti s korištenjem 6G tehnologije kao što su to u stanju Južna Koreja i Samsung. Ipak rekli smo kako Južno Korejska vlada želi početak primjene 6G tehnologije do 2026. godine.

tekst1sl2 9

Ovdje moramo reći kako se do 2026. godine želi vidjeti početak primjene odnosno početak implementacije tehnologije potrebne za 6G, da bi s početkom 2030. godine 6G tehnologija bila puštena u komercijalne svrhe.

Windows Toolbox šteti vašem računalu a ne donosi Play Store

Još prošle godine Samsung je pokazao kako 6G radi a isto je pokazano na primjeru prijenosa podataka udaljenosti 15 metara. Osim svakodnevne primjene, 6G tehnologije, Južno Korejska vlada „navija” za 6G jer bi to značio i dodatni gospodarski rast same države kao i daljnji budući razvoj autoindustrije te razvoj baterija za električne automobile.

6g

Sigurni smo kako će Južna Koreja u vremenima koji su pred nama dodatno iskoristiti medijski prostor s promocijom 6G tehnologije koja će ponovno biti „među prvima” na svijetu.

6 razloga zašto je Huawei nova 9 SE best buy kupnja

Kao što je bio slučaj i s 5G tehnologijom prijenosa podataka. Ovo nas više niti ne iznenađuje pošto jako dobro znamo kako je kod nas i dalje u velikoj mjeri zastupljen 3G odnosno 4G (LTE), 4G+ tehnologija povezivanja.

Apple iPhone 14 – razlike u sva četiri modela

Dok je 5G u našim krajevima još daleka budućnost kada govorimo o širokoj primjeni i puštanjem 5G tehnologije za „obične korisnike”. Možda se i varamo pa početak 6G razvoja dodatno ubrza razvoj već prisutne 5G tehnologije, svakako ostaje za vidjeti.

Najčitanije