Banner
tekst1naslovnad

Apple prikazuje USB Type-C

Na ovo se čekalo godinama, nakon glasina Apple ponosno prikazuje USB Type-C koji će biti sastavni dio nove iPhone 15 linije.

Neki dan isticali smo kako se zna datum kada će Apple predstaviti narednu generaciju iPhone 15 pametnih telefona. Jedna od glavnih posebnosti ove nadolazeće linije je svakako i USB Type-C povezivanja odnosno konektor za prijenos podataka i punjenje.

Apple – prelazak s Lightning na USB Type-C priključak / dobre i loše strane

“Priča” oko dolaska USB Type-C konektora već je svima dobro poznata. Možemo slobodno navesti kako ne bi bilo USB Type-C konektora da nije bilo regulative EU.

Koja je jednostavno svojim zakonom da do 2026. godine svi elektronički uređaji (prijenosni) moraju imati isti (standardizirani) konektor za punjenje.

Apple predstavlja iPhone 15 modele 13.09.2023. – poznate cijene

Odluka je naravno pala na USB Type-C. Time se i sam Američki Apple našao zaista u velikim problemima. Odnosno ili je morao implementirati na brzinu USB Type-C ili jednostavno prestati s plasmanom svojih uređaja na tlu EU.

tekst1sl1 3
USB Type-C koji će biti prisutan unutar iPhone 15 linije telefona !

Na sreću nas (a i naravno njih) odlučio se za ovu prvu soluciju. Pa ćemo tako po prvi puta vidjeti iPhone s novim konektorom za punjenje, čime jednostavno “dobri stari” Lightning odlazi u povijest.

Apple Watch 9 biti će “manja” nadogradnja u odnosu na prethodnika – zna se cijena

O samom Lightning konektoru već smo pisali na našim stranicama a detalje oko njega možete pronaći u članku “Apple – prelazak s Lightning na USB Type-C priključak / dobre i loše strane“.

tekst1sl5 1
Apple iPhone 15 modeli !

U njemu smo se potrudili pojasniti koje su to dobre strane novog priključka a koje su one loše, pa vam savjetujemo da svakako prolistate taj članak.

HONOR otvara IFA-u s temom Unfold Tomorrow

Ono što danas s vama želimo podijeliti je po prvi puta prikazan USB Type-C priključak za iPhone modele telefona. Naime očekuje se da će se Apple konačno prebaciti na USB-C na svojoj seriji iPhone 15 ove jeseni i imamo prvi pogled na navodni priključak spojen na fleksibilne PCB sklopove.

tekst1sl3 5
Apple iPhone 15 – USB Type-C !

Slike koje je podijelio @lipilipsi na Twitter.com prikazuju konektor za iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Plus i iPhone 15. Na temelju prethodnih glasina, očekuje se da će iPhone 15 i 15 Plus imati USB 2.0 standardne konektore koji nude iste 480 Brzine prijenosa podataka Mbps i brzine punjenja od 20 W kao Lighting priključak.

ChatGPT dobiva nove značajke i “prečace” za lakšu interakciju s korisnikom

iPhone 15Pro i 15Pro Max dobit će USB 3.2 konektore koji će ponuditi prvo značajno povećanje brzine na iPhoneu od 2012. Prethodna izvješća također sugeriraju da će Apple ograničiti prijenos podataka i brzine punjenja na USB-C kabelima i dodacima koji nisu dio njegovog programa Made for iPhone (MFi).

tekst3sl2

Priča se da će Apple održati uvodno izlaganje o seriji iPhone 15, 13. rujna. Sada kada se zna datum, zna se i cijena iPhone modela a napokon imamo prilike vidjeti i USB Type-C (njegov izgled).

Prelazak sa iOS-a na Android vrlo je jednostavan – ističe Google

Jedino nam preostaje da čekamo taj 13.09.2023. I da onda vidimo što Apple zaista ima za predstaviti. Svakako ćemo isprobati jedan od (a možda i više njih) iPhone 15 modela te vam svakako prenijeti naše dojmove i utiske.

Najčitanije