Banner
Netflix#2

Značajka „Pusti nešto” dolazi na Netflix – za one željne Netflixa a neznaju što da gledaju

Netflix s vremena na vrijeme uvede nešto novo kako bi svojim korisnicima bio zanimljiviji...

Popularni servis za reprodukciju filmova i serija Netflix s vremena na vrijeme uvede pokoju novu značajku. Tako smo tijekom prošle godine napokon dobili da je Netflix lokaliziran na naš jezik (izbornik i titlovi). Nakon toga pisalo se kako je Netflix započeo s razvojem rješenja koji će za cilj imati sprječavanje dijeljenja pretplati (vaš mali susjed kupi – pa on s vama i još dva druga podjeli pretplatu).

OnePlus Nord CE 5G – dizajnom flagsipa, značajkom prethodnika

Za sada nije poznato kako će to izgledati, hoće li se pretplata isključivo vezati uz IP adresu (to onda dovodi u pitanje recimo gledanje sadržaja kada niste kod kuće) ili nekako drugačije, ne znamo.

Netflix#1

Za sada samo znamo kako Netflix svojim štovateljima donosi još jednu novu značajku, odnosno novitet koji je još u fazi testiranja. Riječ je o gumbu „Pusti nešto” ili kako to Netflix navodi „Play Something”. Naravno da ne treba mnogo objašnjavati što ovaj gumb „radi”. On na temelju vaših gledanja sadržaja na Netflixu (putem strojnog učenja) vama servira sadržaj odnosno započinje reprodukciju onoga što servis misli da bi vam bilo ili jest zanimljivo.

Netflix HDR stigao na hrpu Samsung mobitela

Netflix ovo radi s namjerom da korisnici ne izlaze iz aplikacije prilikom pretraživanja sadržaja za gledanje na Netflixu, već će se sve odvijati isključivo unutar njegova okruženja te time korisnik neće pomisliti posezati za konkurentskim servisima. Čelnici tvrtke navode kako će značajka „Play Something” ili „Pusti nešto” prvo biti uvedena na Android platformu a nakon nje dolazi na red iOS tvrtke Apple. Navedena značajka već je dostupna unutar web sučelja Netflixa te na aplikaciji za pametne televizore.

Preuzmite Netflix:

GooglePlay-button400x400

AppStore-button400x400

Najčitanije