huawei
galaxy s23 ultra highlights kv 1

Zbog čega je nova Galaxy S23 serija posebna po pitanju ekološke održivosti?

Galaxy S23 serija donosi mnogo vrhunskih značajki no pored izvrsnih kamera, performansi, zaslona, baterije... sada je Samsung podigao i ekologiju na najvišu razinu. Evo kako

Kakve veze imaju odbačene ribarske mreže, PET boce, reciklirani aluminij i staklo te Galaxy S23? Daleko više nego što mislite.

Krenimo redom, od ambalaže – Samsung koristi minimalno pakiranje za cijelu Galaxy S23 obitelj, što je višestruko korisno za okoliš. Iako smo isprva gunđali zbog izostanka punjača u kutiji, to više nije slučaj.

Ima li netko da je kupio novi mobitel, a da nema kod kuće 2 – 3 punjača? Osim toga, Samsung je svoje originalne punjače učinio vrlo dostupnim.

Čemu sve to? Radi uštede energije.

Znatno se manje troši goriva za prijevoz po prodanom mobitelu (u kutiju / kontejner stane znatno više mobitela), preko energije za izradu pakiranja do same količine potrebnog kartona. Koji je 100% izrađen od recikliranog papira.

Te uštede su znatne, prisjetimo se – Samsung prodaje desetke milijuna mobitela S serije svake godine.

Galaxy S23 Ultra

Onda je tu reciklirana plastika i staklo. Iako se reciklaža rijetko povezuje s premium osjećajem / izgledom, ovdje to nije slučaj. To će vam biti jasno čim primite Galaxy S23, S23+ ili S23 Ultra u ruku.

Iako ti mobiteli koriste rekordan postotak reciklirane plastike, aluminija i stakla – dovoljno da dobiju (po prvi puta, ikada) UL ECOLOGO® certifikat za smanjenje utjecaja na okoliš – kao korisnika ugodno me iznenadila kvaliteta izrade i dojam čvrstoće.

S obzirom da sam ponosni vlasnik novog Galaxy S23 Ultra, a imao sam ranije i Galaxy S22 Ultra, mogu reći da test kuckanja znatno bolje prolazi na novom mobitelu.

Naime, kada kuckate prstom ili noktom po stražnjoj strani Galaxy S23 Ultra, čut ćete ugodno puni, uvjerljiv zvuk.

U usporedbi s njime, ostala flagship konkurencija zvuči prazno i šuplje, a isto vrijedi i za prethodnika.

galaxy s23 ultra highlights kv 2

To znači da Galaxy S23 Ultra ima deblje zaštitno staklo, koje će se teže razbiti i koje znatno pridonosi osjećaju kvalitete. Sjajan posao!

Nije zapostavljena niti prednja strana. Novo Gorilla Glass Victus 2 zaštitno staklo je otpornije na udarce i lomove a da nije mekše pa neće biti dosadnih mikroogrebotina.

To staklo sastoji se od 22% recikliranog materijala, usprkos tome radi se o najboljem zaštitnom staklu na tržištu.

galaxy s23 ultra highlights kv 3

A tu je i softverska strana. Kakve to veze ima s ekologijom?

Na prvi pogled nema. No prisjetimo se, Samsung nudi čak četiri velike nadogradnje Androida te pet godina sigurnosnih nadogradnji što je najbolje na tržištu.

Očito jest, Galaxy S23 obitelj je napravila veliki iskorak u pogledu održivosti i očuvanja okoliša. Jednako tako nudi brojne novosti i poboljšanja po pitanju kamera, performansi, trajanju baterije… no to je već tema za drugi članak.

Najčitanije