Banner
tekst1naslovna 9

YouTubeova eksperimentalna značajka zaključanog zaslona mogla bi eliminirati slučajne pauze

YouTube trenutno eksperimentira s novom značajkom osmišljenom za rješavanje uobičajenog problema: slučajnih dodira.

YouTube trenutno eksperimentira s novom značajkom osmišljenom za rješavanje uobičajenog problema: slučajnih dodira. Odgovarajuće nazvana značajka zaključanog zaslona eliminira ih onemogućavanjem unosa dodirom dok gledate video preko cijelog zaslona.

Threads dostigla 10 milijuna preuzimanja u prvih 7 sati – Twitter podiže optužnicu

Ova je značajka trenutno u fazi testiranja i dostupna je samo odabranim Premium pretplatnicima. Novu značajku Lock Screen, koja se testira do kraja srpnja, prvi je primijetio Cord Cutter News (putem TechCrunch).

tekst3naslovna

Dostupan je Premium YouTube korisnicima na Androidu i iOS-u koji su primili poziv za sudjelovanje. Ako ste slučajno Premium pretplatnik i odobren vam je pristup eksperimentu, možete ga isprobati tako da prijeđete na ikonu zupčanika dok ste u načinu rada preko cijelog zaslona i odaberete “Zaključani zaslon”.

Samsung potvrdio Galaxy Unpacked događaj (26.07.2023.) – Galaxy Z Fold 5 u javnosti

Ova vam značajka omogućuje gledanje videozapisa bez opasnosti od slučajnog dodirivanja zaslona i pauziranja ili prekida reprodukcije. Ova bi nova značajka mogla biti vrlo korisna jer gledanje videa na pametnim telefonima ili tabletima ponekad može biti frustrirajuće zbog slučajnih dodira koji pauziraju reprodukciju, što se također često događa kada, primjerice, dijete koristi uređaj za gledanje crtića.

tekst2sl1 4

YouTube nastoji potaknuti više korisnika da se pretplate na njegove Premium planove uvođenjem ekskluzivnih značajki za plaćene pretplatnike ili nametanjem određenih ograničenja besplatnim korisnicima.

Huawei Watch Ultimate: ULTIMATIVNI PAMETNI SAT ZA RONIOCE

Na primjer, korisnici s instaliranim programima za blokiranje oglasa ograničeni su na gledanje samo tri videozapisa. Unatoč tome što na platformi ima više od 2 milijarde mjesečnih korisnika, baza YouTube Premium pretplatnika trenutno iznosi 80 milijuna.

tekst1naslovna

S ovim novim ažuriranjima koja ciljaju plaćene pretplatnike, YouTubeova matična tvrtka, Google, ima za cilj potaknuti više besplatnih korisnika da prihvate prednosti plaćenih pretplata.

Nothing Phone (2) na slikama – dostupne i boje

Uzimajući u obzir da su oglasi već značajan dio platforme, ne bi bilo iznenađenje da YouTube može postići ovaj cilj i pretvoriti čak i najposvećenije besplatne korisnike u plaćene pretplatnike.

tekst3naslovna

Naravno i ovim potezom YouTube ponajprije želi naglasiti važnost Premium korisnika odnosno korištenje Premium sadržaja. Ako nas redovito pratite onda svakako znate da je posljednja objava vezana uz YouTube izazvala popriličnu buru i „žestoke reakcije” korisnika ove popularne video platforme.

Stiže EMUI 13.1, evo što donosi

Ako ste kojim slučajem (ili ste namjerno preskočili) onda ćemo vas podsjetiti da je riječ o „zabrani reprodukcije sadržaja ukoliko koristite adblocker alate”.

tekst4sl3

Nakon tri video zapisa koja gledate s upaljenim adblockerom – te dobivena tri upozorenja, YouTube vam zabranjuje gledanje daljnjeg sadržaja. Nekako nam se čini kako ovim potezom „YouTube” želi ublažiti prethodne reakcije, navedenom odlukom.

Nokia i Apple ulaze u suradnju kada je u pitanju razvoj 5G opreme

Dakao dali je tome stvarno tako, saznati ćemo u danima koji su za nama. Kada većina (Premium) korisnika dobije novu značajku odnosno mogućnost reprodukcije sadržaja prilikom „zaključanog” zaslona.

Najčitanije