huawei
tekst2naslovna 5

YouTube od sada označuje najzanimljivije dijelove video zapisa

YouTube donosi prikazivanje "najzanimljivijih" dijelova video zapisa. Kreatori u strahu da će im to smanjiti minutažu gledanja a samim time i zaradu.

Popularna platforma za postavljanje i reprodukciju video sadržaja, YouTube stalno testira i uvodi neke nove značajke. O jednoj takvoj ponovno danas imamo prilike pisati.

Samsung Galaxy Z Flip 4 procurio na Benchmarku

Riječ je o uvođenju „trake” koja će se prikazivati iznad „vremenske crte reprodukcije”. Ista će donositi najzanimljivije odnosno najviše puta reproducirane dijelove videa kako bi korisnici mogli odmah prijeći na te dijelove.

tekst2sl1 7

Naravno ako žele oni taj dio mogu nebrojeno puta reproducirati odnosno ponavljati i premotavati kako njima to odgovara. Za sada je YouTube ovu značajku počeo uvoditi na Web i mobilnoj inačici svoje platforme ali naravno u intervalima.

Apple iOS 16 – prva javna beta mogla bi kasniti

Što znači kako neće odmah svi korisni YouTube platforme odmah prijetiti novu značajku, jednostavno je neće odmah dobiti na korištenje. Da ne bi sve bilo tako idealno i odlično odmah se pojavila i ona „tamna i mračna strana”.

YouTube – kako automatski namjestiti visoku rezoluciju prikaza?

Radi se o tome da će korisnici odnosno gledatelji odmah prijeći na najzanimljiviji dio video sadržaja a time će vrijeme gledanje video sadržaja biti značajno manje. Što pak ima za rezultat da će YouTube kreatori zarađivati manje novca od pregleda a samim time dolazimo do manje zarade na jednom videu odnosno manje cjelokupne mjesečne zarade.

youtube iconsbkgd 1920

S druge pak strane od ove značajke bi gledatelji mogli profitirati jer bi upravo to natjeralo YouTube kreatore da svaki minut odnosno svaku sekundu svojeg video zapisa optočne važnim informacijama te odmah „uđu u srž problema” a ne da većinu video sadržaja popune s ne toliko bitnim informacijama a sami mali djelić videa bude o onome što je zaista bitno i važno.

Koliko „napuštene aplikacije” na iOS i Android platformama mogu biti opasne – mete hakera

Dali ste vi među onima koji su već sada dobili novu YouTube značajku? Ako jeste kako vam se ista čini i dali je nov način prikazivanja važnog sadržaja sada po vama mnogo bolje i mnogo više došao do izražaja i do samih korisnika (pratitelja) navedenog kanala?

image00

Osim navedene značajke i mogućnost gledanja video sadržaja preko cijelog zaslona (Full Screen) od sada je obogaćen novim značajkama. Od sada unutar video sadržaja u Full Screen načinu rada moguće je lajkati, dislajkati, komentirati ili se pretplatiti (otkazati pretplatu) na određeni kanal, što prije nije bilo moguće.

Elon Musk pauzirao kupovinu Twitter-a?

Već je trebalo izaći iz Full Screen načina reprodukcije i onda obaviti radnju koja je željena a zatim ponovno ući u Full Screen način prikaza. Naravno i ova značajka neće odmah svima biti dostupna i nju je potrebno čekati jer ide u intervalima odnosno pušta se po regijama.

Aplikacije koje su promijenile našu svakodnevicu

Dobro je za vidjeti kako YouTube i dalje ulaže svoje napore kako bi ostala platforma za video sadržaj i dalje N01.

Najčitanije