Banner
tekst1naslovna 2

YouTube pruža 4K rezoluciju isključivo za Premium račune

YouTube "ukida" 4K rezoluciju i uvodi je samo za Premium korisnike, uz to navodno će biti i pet reklama prilikom reprodukcije sadržaja u zamjenu za dosadašnje dvije.

Možda ste već negdje i čuli kako najpopularnija video platforma na svijetu „YouTube” ima i već testira nove planove. Nakon pisanja o dolasku redizajna koji će izgled ove platforme promijeniti „od nule”, YouTube ide korak dalje.

11. godišnjica smrti Steve Jobsa – vizionara Applea

No sigurni smo kako se ova vijest neće svima dopasti. Radi se o 4K rezoluciji za gledanje sadržaja na koju smo svi već odavno naviknuli. Ali upravo ta 4K rezolucija sada je postala „plan” kako se dobaviti još novčanih sredstava ako se pita čelnike YouTubea.

tekst1sl1

Dali je to dobro ili loše, mišljenja smo kako je loše. Ali naravno potrebno je dobiti još novčanih sredstava i želja je (htijenje) YouTube platforme da velika većina korisnika pređe na Premium plan rada odnosno donošenja sadržaja.

YouTube dobiva novi (vizualni) dizajn

Ako još niste čuli i niste upoznati što je to Premium YouTube, kažimo kako isti donosi čitav YouTube sadržaj bez reklama, s 4K rezolucijom (očito) te s mogućnošću preuzimanja YouTube sadržaja na uređaje kojima se YouTube reproducira korisniku.

tekst1sl2 2

Pripadajući plan i način rada tek je u fazi testiranja ali pojedini korisnici već javljaju kako su „preko noći” ostali bez 4K rezolucije odnosno reprodukcije iste.

TikTok vs. YouTube Shorts – borba titana ili za svakog korisnika?

Te kao „najviša” rezolucija ostaje 2K (ako je podržana, naravno kao i 4K) odnosno Full-HD (1080p). Sam revolt korisnika i njihovo negodovanje samo se očekuje.

tekst3sl5

Pitanje je vremena kada će odnosno kako će korisnici reagirati i koja će biti njihova reakcija (demonstrativni potez). Hoće li se okrenuti nekoj drugoj konkurentskoj platformi kojih zaista ne fali na internetu.

Google tražilica ide u smjeru društvene mreže

Ići će i dalje ostati na YouTube platformi i prijeći na Premium račun. Cijena YouTube Premiuma je 11,99$ na mjesec pa sada vidite koliko vam se to isplati odnosno ne isplati (potez je na samom korisniku).

tekst4sl3

Naravno potrebno je nadodati kako dosadašnje dvije reklame koje „gledamo” kada se reproducira YouTube sadržaj uskoro će biti zamijenjen (navodno) s njih pet.

Google donosi alat s kojim ćete moći kontrolirati što Google zna o vama

Čime YouTube na još jedan suptilan način korisnike prisiljava na prelazak Premium plana rada odnosno gledanja sadržaja. Te isto tako svima daje do znanja da mu je u prvom redu dobit i zarada a tek onda samo zadovoljstvo korisnika.

tekst2naslovna 5

Moramo priznati kako se ovome nismo nadali i kako smo uvijek biti pri stavu kako je YouTube mjesto gdje će korisnici gledati besplatno neki sadržaj ali se očito u današnjem svijetu konzumacije sadržaja i to mijenja.

Google Disk iskoristite za „backup” fotografija i video–zapisa sa računala – evo kako?

Čitav plan trenutno je u testnoj fazi te za sada nema naputaka kada će svima 4K biti onemogućen. Ali kada ono i postane, stupi na snagu sigurni smo kako će to ići postepeno odnosno po regijama kako to YouTube, odnosno Google i radi.

Najčitanije