Banner
naslovna1

YouTube svim silama želi stati na kraj ad-blockerima – rješenje je Premium pretplata

Zasigurno ste već primijetili na internetu tekstovi koji govore o tome kako YouTube želi stati na kraj ad-blockerima te kao rješenje nudi Premium pretplatu.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Još u lipnju, YouTube je objavio da provodi “mali eksperiment” na globalnoj razini gdje je potaknuo mali podskup ljudi koji koriste blokatore oglasa da ih onemoguće ako žele gledati sadržaj na platformi.

Huawei slavi 100 milijuna uređaja na HarmonyOS 4

Ovo više nije “mali eksperiment”. YouTube sada kaže da pokreće globalni napor za suzbijanje blokatora oglasa i poticanje korisnika da ili dopuste oglase ili plate YouTube Premium (gdje nema oglasa). Ovo dolazi izravno od YouTube voditelja komunikacija Christophera Lawtona.

1

Kada naiđete na YouTubeov bloker za blokiranje oglasa, vidjet ćete poruku poput one na gornjoj snimci zaslona. Najvažniji dio je ovaj: “reprodukcija videozapisa je blokirana osim ako YouTube nije na popisu dopuštenih ili je blokiranje oglasa onemogućeno”. Kao što se i očekivalo, imate dva izbora: dopustiti oglase ili isprobati YouTube Premium, i to je to.

YouTube testira nemogućnost reprodukcije sadržaja ako koristite blokatore oglasa

Proširenje blokiranja blokatora oglasa na YouTubeu postupno se dogodilo tijekom posljednjih nekoliko tjedana. Prema Lawtonu, korištenje blokatora oglasa krši uvjete usluge platforme. “Oglasi podržavaju raznolik ekosustav kreatora širom svijeta i omogućuju milijardama da pristupe svom omiljenom sadržaju na YouTubeu”, rekao je.

tekst2naslovna 3

Ovaj potez YouTubea ima za cilj zaštititi svoj poslovni model i osigurati da kreatori sadržaja na platformi i dalje imaju priliku zarađivati od svojih videa. Uz to, YouTube Premium pruža korisnicima alternativu bez oglasa, ali uz dodatnu pretplatu.

Šokantno! Pogledajte što je YouTube Premium učinio – Cijena skače za 2$, korisnici ogorčeni!

YouTube se suočava s izazovima s kojima se i druge platforme za dijeljenje video sadržaja suočavaju već godinama. Blokatori oglasa postali su popularni alati među korisnicima koji žele izbjeći dosadne oglase tijekom pregledavanja internetskog sadržaja. Međutim, ovakva praksa stavlja ugrožava model financiranja na kojem YouTube i mnoge druge platforme temelje svoje poslovanje.

tekst3naslovna

Blokiranje oglasa ima ozbiljne posljedice za kreatore sadržaja na YouTubeu. Mnogi od njih ovise o prihodima od oglasa kako bi mogli ulagati u svoje kanale, stvarati visokokvalitetne video sadržaje i održavati svoje zajednice. Kada korisnici blokiraju oglase, kreatori gube prihode, što može dovesti do smanjenja kvalitete sadržaja ili čak napuštanja platforme.

Apple iPhone 16 Pro dobiti će ljevane staklene leće

S druge strane, YouTube Premium nudi korisnicima mogućnost uživanja u video sadržaju bez oglasa i pristup dodatnim pogodnostima kao što su preuzimanje videa za gledanje offline i ekskluzivni sadržaj. Pretplatom na YouTube Premium, korisnici podržavaju kreatore i omogućuju im da nastave stvarati izvanredan sadržaj.

tekst1naslovna 9

Osim toga, YouTubeov potez da potakne korisnike da isključe blokatore oglasa ili se pretplate na Premium verziju usluge također ima za cilj zaštititi oglašivače.

Huawei nova 11 SE – predstavljena na Kineskom tržištu

Oglašivači ulažu znatne svote novca u oglašavanje na YouTubeu kako bi doprli do svoje ciljane publike. Kada se oglasi blokiraju, gubi se učinkovitost oglašavanja, što može rezultirati manjim ulaganjima oglašivača na platformi.

tekst2sl1 4

YouTube nije jedina platforma koja se suočava s problemom blokiranja oglasa. Mnoge druge internetske stranice i aplikacije također se bore protiv ovog problema. No, YouTubeova strategija za suočavanje s blokatorima oglasa vjerojatno će postaviti presedan za druge platforme i može ih potaknuti da poduzmu slične korake kako bi zaštitile svoje poslovanje i podržale svoje kreatore.

Google Chrome dobiva ažuriranje adresne trake za efikasnije korištenje

Kao korisnici interneta, moramo biti svjesni posljedica blokiranja oglasa. Dok se blokatori oglasa često percipiraju kao način zaštite privatnosti i uštedu podataka, važno je razumjeti da oglasi igraju ključnu ulogu u održavanju besplatnog pristupa kvalitetnom sadržaju na internetu.

nn1

Pretplatom na Premium verziju usluge ili dopuštanjem prikazivanja oglasa možemo podržati kreatore i osigurati da i dalje mogu stvarati sadržaj koji nas zabavlja, educira i informira.

Apple prikazao svu moć M3 čipa – uz dolazak novih Mac računala

YouTube je pokrenuo globalni napor za suzbijanje blokatora oglasa kako bi zaštitio svoj poslovni model i podržao kreatore sadržaja na platformi.

tekst1naslovna

Korisnicima su ponuđene dvije opcije – dopustiti prikazivanje oglasa ili se pretplatiti na YouTube Premium. Ovaj potez ima za cilj očuvati ekosustav kreatora i osigurati da oglasi i dalje podržavaju besplatno korištenje YouTubea. Kao korisnici interneta, važno je razmotriti posljedice blokiranja oglasa i podržati modele financiranja koji omogućavaju kreatorima da nastave stvarati kvalitetan sadržaj.

Najčitanije