Banner
tekst1naslovna 12

Xiaomi 12 Ultra prikazan na 3D renderu s detaljima oko kamera

Xiaomi ponovno donosi dozu informacija koje se dotiču naredne generacije Xiaomi 12 pametnih telefona, točnije Xiaomi 12 Ultra modela.

Xiaomi danas donosi novi detalj koji se vezuje uz najjači nadolazeći Xiaomi 12 modela. Riječ je o Xiaomi 12 Ultra a na pripadajućim fotografijama da se vidjeti stražnja strana modela. Ovoga puta značajno u boljoj kvaliteti prikaza modula kamere no što smo neki dan imali prilike vidjeti. Naravno kažimo kako fotografije kao i video zapis kojeg također donosimo su temeljeni na 3D renderima odnosno navodima i glasinama.

Samsung Galaxy S22 / (Note) – fotografija i benchmark rezultati

Stranica LetsGoDigital počastila nas je s detaljnim prikazom stražnje strane nadolazećeg Xiaomi 12 Ultra modela pametnog telefona. Osobito imamo prilike vidjeti krajnje neobičan „svemirski” izgled modula kamere. Upravo će ovaj modul donositi zavidne značajke kada su u pitanju kamere i kvaliteta fotografiranja odnosno snimanja video materijala.

Xiaomi 12 donosi prikaz stražnje strane i modula kamere

Modul kamere ide u obliku kruga 360 stupnjeva a unutar njega nalaze se svi moduli kamera odnosno glavninu čini glavna kamera od navodnih 50MP. Odmah do nje odnosno s lijeve strane svoje će mjesto naći ultraširoka kamera. Na dnu senzora nalazit će se periskopska kamera dok će na vrhu biti Tof senzor ili možda također telefoto kamera sa zoomom od 2x ili 3x.

tekst1sl1 13

Ovaj detalj za sada još nije poznat te ga se ne može potvrditi sa sigurnošću. Od ostalih izreza unutar kružnog modula kamere pronaći će svoje mjesto LED-bljeskalica, senzor svijetla i ostale značajke koje se vezuju uz korištenje stražnjih kamera a u svrhu dobivanja što kvalitetnijih fotografija i video-zapisa.

Prvi benchmark Snapdragon 8 Gen 1 čipseta

Prisjetimo se kako je dolaskom na tržište konkurentskog Huawei P50 modela odnosno prije njegova predstavljanja započela priča oko problema tvrtke Leica i Huaweija čini se kako je Leica našla novog partnera. Iako još ništa nije službeno potvrđeno izgleda kako će Leica tehnologija fotografije krasiti značajke nadolazećeg Xiaomi 12 Ultra modela kamera pametnog telefona.

Naravno za sada nije poznato hoće li i ostali Xiaomi 12 modeli imati Leica značajku odnosno hoće li i njihove stražnje strane krasiti „Leica” logotip. Osim Xiaomi tvrtke „Leica” navodno uskoro planira suradnju i sa Sony, Nokia, Vivo i ostalim proizvođačima pametnih telefona, gdje bi njihova tehnologija za fotografiju pridonijela značajno kvaliteti na modelima pametnih telefona.

Apple iPhone 14 Pro/Max biti će bez notcha

Osim pripadajućih fotografije koje donosimo u nastavku imamo prilike podijeliti s vama video gdje se sve jasnije i u cjelini može kvalitetnije pregledati i posložiti kockice kako spadaju.

tekst1sl2 12

Xiaomi 12 modeli trebali bi biti predstavljeni do kraja godine a kada će se to točno desiti i kada će biti dostupni u prodaji za sada nije poznato. Ono što se zna je kako će najjači model Xiaomi 12 Ultra biti pokretan Snapdragon 8 Gen 1 chipsetom te MIUI 13 koji je temeljen na Androidu 12.

Najčitanije