Banner
7

Xiaomi SU7 došao u Kineske trgovine

Nije dugo trebalo da prvi električni automobil tvrtke Xiaomi, postane dostupan za domaću (Kinesku) publiku.

U središtu najnovijeg tehnološkog vrtloga, Xiaomi, globalni tehnološki div, nedavno je predstavio svoju najnoviju inovaciju – SU7 električnu limuzinu.

Golf: prošlost, sadašnjost ali i budućnost

Ova futuristička limuzina, opremljena s ozbiljnih 495 kW snage iz dva motora i velikodušnom CATL Qilin baterijom od 101 kWh, tvrdi da ima impresivan doseg od 800 km.

1 54

Ubrzo nakon grandioznog predstavljanja, SU7 se munjevito pojavio u Xiaomijevim trgovinama diljem Kine, postavljajući ambicioznu vremensku liniju za tvrtku.

VW Golf 9 isključivo kao električni model – kraj za Golf kakvog znamo?

Lei Jun, glavni izvršni direktor Xiaomija, nije štedio riječi potvrđujući očekivanja javnosti. Najavio je masovnu proizvodnju SU7 u prvoj polovici 2024., s isporukama koje će uslijediti ubrzo nakon toga.

2 43

Ovaj brzinski razvoj sugerira predanost tvrtke prema inovacijama i njihovoj želji da se pozicioniraju kao ključni igrač na tržištu električnih vozila (EV).

Xiaomi predstavio prvo električno vozilo Xiaomi SU7

Glavna trgovina Xiaomija u Pekingu bila je domaćin spektakularnog debija SU7, postavljajući ton za ono što će slijediti u trgovinama diljem Kine.

3 38

Međutim, nije sve prošlo glatko, s trgovinom Mi Home u Foshanu koja je iznijela prostorne izazove. Ova situacija ukazuje na moguću potrebu za prilagodbom strategije dizajna trgovine kako bi se bolje uklopila s veličinom i potrebama električnih vozila.

Xiaomi SU7 predstavljen – tržište električnih automobila dobiva “opasnog igrača”.

SU7 će biti dostupan u tri elegantne boje – Aqua Blue, Mineral Gray i Verdant Green, odražavajući Xiaomijev holistički pristup stvaranju ekosustava.

Ova paleta boja ne samo da će oplemeniti vanjski izgled vozila, već će i pridonijeti Xiaomijevom konceptu izdavanja dodataka i gadgeta u usklađenim bojama. No, ostaje pitanje je li to doista harmonična simfonija ili samo marketinški trik koji će privući pažnju kupaca.

Xiaomi 14 (Pro) i Watch S3 u bojama SU7 električnog automobila

Ono što čini SU7 izuzetnim osim atraktivnog dizajna je uvođenje Xiaomijevog aduta – HyperOS sustava. Ovaj inovativni sustav zamjenjuje postojeći MIUI OS s ciljem neprimjetnog povezivanja svih Xiaomi uređaja.

6 10

Zamislite mogućnost odražavanja sadržaja s pametnog telefona na zaslonu unutrašnjosti automobila ili pretvaranja Mi Pada u središte zabave u vozilu. Xiaomi tvrdi da će HyperOS besprijekorno surađivati s proizvodima tvrtke Apple, što ostavlja prostor za raspravu o mogućoj suradnji između dva tehnološka diva.

Volkswagen Grupa usklađuje se s Teslinim standardom punjenja

Unatoč Xiaomijevoj poznatoj strategiji demokratizacije vrhunskih proizvoda, SU7 nije samostalna kreacija. Radi se o plodnoj suradnji s tvornicom BAIC Off-road Vehicle Co., podružnicom Beijing Automotive Industry Holding Co. Ltd.

7

Ovaj korak podsjeća na Xiaomijevu uspješnu strategiju outsourcinga koja je dovela do dominacije na tržištu pametnih telefona. Nedugo nakon predstavljanja SU7, Xiaomi je lansirao namjensku web stranicu za svoje električno vozilo poslovanje, zadržavajući svoj prepoznatljiv stil.

Renault 5 E-Tech Electric premijeru ima u Ženevi 2024. godine

Unatoč svim elegantnim detaljima o mogućnostima SU7, Xiaomijeva stranica ostavlja potencijalne kupce željne ključnih informacija – cijena i datumi isporuke.

8

Očekuje se da će Xiaomijeva električna limuzina biti dostupna široj javnosti u prvoj polovici 2024., ali nedostatak konkretnih podataka može izazvati nesigurnost među potrošačima.

Unaprijeđeni Citroen e-SpaceTourer: Inovativnost, domet i praktičnost električnog minivana

Xiaomi SU7 električna limuzina obećava donijeti revoluciju na tržište električnih vozila svojim snažnim performansama, atraktivnim dizajnom i inovativnim HyperOS sustavom.

EV 02

Međutim, Xiaomijeva izazovna putanja uvođenja ovog vozila na tržište također ukazuje na neke izazove, uključujući potrebu za prilagodbama u prodajnim prostorima i potrebom za transparentnijim informacijama o cijenama i isporukama.

BMW se u Münchenu okreće električnim motorima

Sve u svemu, Xiaomi SU7 je zasigurno vozilo koje će privući pažnju ljubitelja tehnologije i ljubitelja električnih vozila diljem svijeta.

Najčitanije