Banner
3 12

Na današnji dan prije 17 godina predstavljen je iPhone

SRETAN TI ROĐENDAN IPHONE - JOBS JE PONOSAN NA SVE ONO ŠTO DANAS I JESI!

Tada je zavladala tišina (i muk) a Steve Jobs izvadio je “nešto” – ono nešto u budućnosti će biti poznato kao iPhone i postat će sinonim, htjeli mi to priznati ili ne.

 

2 6

Tog dana napetos se mogla rezati nožem, datum je 09.01.2007. a tadašnji CEO tvrtke Apple,  Steve Jobs je iz džepa izvukao nešto što će zauvijek promijeniti način na koji komuniciramo i koristimo tehnologiju. Tog dana rođen je iPhone, uređaj koji će postati sinonim za pametne telefone i pokrenuti revoluciju u mobilnom računalstvu.

11. godišnjica smrti Steve Jobsa – vizionara Applea

Prije iPhonea, pametni telefoni su bili nezgrapni uređaji s pola tipkovnice i pola zaslona. Pokušaji surfanja internetom na mobilnim telefonima bili su ograničeni, a tvrtke su morale stvarati pojednostavljene verzije svojih web stranica. No, sa Steve Jobsom i njegovim timom u Appleu, sve se promijenilo.

iOS 4.2 iPhone 2

Naziv “iPhone” ima duboko značenje. “i” dolazi od “internet” ili “individual,” dok “Phone” jasno označava funkciju uređaja kao telefona. Spajanjem tih riječi stvoren je naziv koji odražava sposobnosti uređaja. I dok Jobs možda nije u potpunosti shvaćao kakvu će eru pokrenuti, iPhone je postao simbol inovacija i tehnološkog napretka.

Apple je dostignuo svoj vrhunac: Steve Jobs je to postignuo

Originalni iPhone, predstavljen na Macworld konvenciji 9. siječnja 2007., bio je poput primitivne cigle u usporedbi s današnjim standardima. Ipak, taj uređaj je bio prekretnica, potičući Apple na dodavanje značajki iz godine u godinu. Danas, iPhone nudi do 1 TB prostora za pohranu i opremljen je kamerom od 12 megapiksela.

iPhone 15 Pro Max 7

Iako iPhone nije bio prvi pametni telefon, odigrao je ključnu ulogu u globalnom prijelazu na mobilno računalstvo. Njegov glavni konkurent bio je Android temeljen na uređajima poput Samsunga, također predstavljenim 2007. godine.

Steve Wozniak strahuje kako će se AI koristit za potkradanje javnosti

Prva generacija iPhonea donijela je s sebe unaprijed instalirane aplikacije poput iTunes-a, Safari web preglednika i iPhoto-a. Usluge e-pošte IMAP i POP3 integrirane su u uređaj, čineći ga sveobuhvatnim mobilnim računalom.

4 4

S godinama, iPhone je postao neizostavan dio našeg svakodnevnog života, omogućavajući nam pristup internetu, pozivanje, slanje poruka i druženje na društvenim mrežama. Zaista, 09.01.2007. označio je početak nove ere – eru zagrižene jabuke pod imenom iPhone.

SRETAN TI ROĐENDAN IPHONE – JOBS JE PONOSAN NA SVE ONO ŠTO DANAS I JESI!

Najčitanije