huawei
1 10

Xiaomi MIUI odlazi, stiže MiOS

Čini se kako je vrijeme da dobro poznati MIUI ode u zasluženu mirovanu a na njegovo mjesto dođe MiOS.

Od kada je Xiaomi ušao na scenu pametnih telefona, MIUI je bio sinonim za njegovo karakteristično grafičko korisničko sučelje. MIUI je evoluirao i prilagodio se potrebama korisnika tijekom godina, postavši jedno od najpopularnijih sučelja među korisnicima Android uređaja.

Vivo predstavio Funtouch OS 14

Međutim, čini se da je došlo vrijeme za promjene, jer se spominje dolazak novog sučelja – MiOS, koji bi mogao označiti novu eru Xiaomi mobilnih operativnih sustava.

1 10

Svi koji su imalo upućeni u svijet pametnih telefona znaju za Xiaomi i njegove inovacije. Xiaomi je svoj put u svijet mobilnih uređaja započeo 2010. godine i od tada je doživio značajan uspon u popularnosti.

Renault Scenic kao obiteljski SUV na električni pogon

U toj priči, MIUI, grafičko korisničko sučelje koje je pratilo Xiaomi uređaje, imalo je ključnu ulogu. MIUI je bio prepoznat kao kvalitetno sučelje, slično Samsungovom One UI-ju, te je privukao veliki broj korisnika diljem svijeta.

2 8

Do danas, MIUI je stekao ogromnu korisničku bazu, s preko 564 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Posljednja verzija, MIUI 14, najavljena je u prosincu, obećavajući dodatne unapređenja i značajke. Međutim, čini se da Xiaomi razmišlja o korak dalje i želi unaprijediti korisničko iskustvo na potpuno novoj razini.

Samsung bi u 2024. godini mogao tržištu ponuditi sklopivo prijenosno računalo

Po pouzdanim izvorima kao što je Digital Chat Station, dolazak MiOS-a nije daleko od stvarnosti. Xiaomi planira zamijeniti MIUI potpuno novim operativnim sustavom ili, barem, potpuno redizajniranim sučeljem.

3 5

Špekulacije ukazuju na to da Xiaomi želi slijediti korake kompanija poput Huaweija, te lansirati vlastiti operativni sustav temeljen na Android Open Source Projectu (AOSP). Ovaj operativni sustav bio bi dostupan na različitim uređajima, uključujući pametne telefone, tablete, nosive uređaje i čak električna vozila koje Xiaomi planira lansirati.

Xiaomi globalno predstavio Xiaomi 13T seriju

Xiaomi je već poduzeo konkretne korake u smjeru razvoja MiOS-a. Zaštitio je naziv MiOS i odgovarajuću domenu mios.cn u Kini, što ukazuje na ozbiljan interes i predanost razvoju novog mobilnog operativnog sustava.

4 4

Kineski mediji već su počeli kružiti informacijama o razvojnoj beta verziji MiOS-a, što dodatno potvrđuje ozbiljnost Xiaomi-jevog pristupa ovom projektu.

Xiaomi 12T Pro vs Xiaomi 13T Pro

MiOS će biti više od samo grafičkog sučelja. To je prilika za Xiaomi da stvori svoj identitet i kontrolira svaki aspekt korisničkog iskustva na svojim uređajima.

Vlastiti operativni sustav omogućit će im potpunu kontrolu nad funkcionalnostima, sigurnošću i integracijom s drugim uređajima i uslugama. To može rezultirati optimiziranim performansama i boljom interakcijom s korisnicima.

Iskoristite puni potencijal 48MP (glavne) kamere na vašem iPhone 15 telefonu

U svijetu koji je sve više fokusiran na tehnologiju i povezanost, Xiaomi želi biti lider u inovacijama. MiOS je korak prema tom cilju. Kroz razvoj vlastitog operativnog sustava, Xiaomi ne samo da će unaprijediti korisničko iskustvo već će imati priliku prilagoditi ga specifičnim potrebama i preferencijama svoje globalne korisničke baze.

Samsung One UI 6.0 predstavljen – Galaxy S23 modeli prvi na listi za nadogradnju

MiOS je obećavajući projekt koji donosi novu nadu i uzbuđenje u svijet Xiaomi mobilnih uređaja. Ostaje nam da vidimo kako će se ovaj projekt razvijati i kakve će inovacije donijeti.

Iskoristite puni potencijal 48MP (glavne) kamere na vašem iPhone 15 telefonu

Xiaomi se očito priprema za budućnost i spreman je revolucionirati mobilnu tehnologiju svojim novim operativnim sustavom. S nestrpljenjem čekamo službene najave i lansiranje MiOS-a te vjerujemo da će Xiaomi nastaviti osvajati svijet svojim inovacijama i kvalitetom koji ga karakterizira.

Najčitanije