Banner
Leica Camera logo

Xiaomi i Leica Camera objavili dugoročnu stratešku suradnju

Očekivano - Leica je pronašla novog partnera. Logično; to je Xiaomi, koji zadnje dvije godine ima vrhunske kamere na svojim mobitelima. Top model stiže u srpnju, kao prvi s Leica potpisom

Danas posrnuli Huawei je narastao na sjajnim kamerama. Xiaomi definitivno ide njihovim stopama, rade jako dobre kamere već dvije godine – a od sada će biti još bolje, jer će dolaziti s Leica potpisom. Ne samo potpisom, naravno…

Prvio Leica / Xiaomi mobitel je najavljen za srpanj, kod nas stiže na jesen, a iako to službeni PR ne kaže radi se – vrlo vjerojatno – o Xiaomi 12 Ultra.

Detalji slijede u PR objavi. 

Xiaomi 12 Pro 11

Xiaomi, vodeća svjetska kompanija za potrošačku elektroniku i pametnu proizvodnju, i Leica Camera, čija se legendarna reputacija temelji na dugoj tradiciji izvrsne kvalitete, inovativnih tehnologija i njemačkog umijeća u proizvodnji, službeno objavljuju svoju stratešku suradnju u području mobilne fotografije.

Prvi fotografski flagship pametni telefon koji su zajednički razvile dvije kompanije službeno će biti predstavljen u srpnju ove godine.

Osnovan 2010. godine, Xiaomi je trenutno treći proizvođač pametnih telefona u svijetu. Od svog osnutka prije 12 godina, Xiaomi prakticira misiju „neumorne izrade nevjerojatnih proizvoda s poštenim cijenama, kako bi cijelom svijetu omogućio da putem inovativne tehnologije uživa u boljem životu“, a pametni telefoni i drugi proizvodi kompanije prodaju se u više od 100 zemalja i regija diljem svijeta.

Uz veliku snagu istraživanja i razvoja te kontinuirano, dugoročno ulaganje u tehnologiju, Xiaomi je postao lider u tehnološkim inovacijama u područjima potrošačke elektronike i pametne proizvodnje.

A u području fotografije, na temelju svoje dugotrajnog tehničkog usmjerenja u optiku, čipove, algoritme i sl., kao i dubokog razumijevanja mobilne fotografije, Xiaomi pruža nevjerojatno fotografsko iskustvo, uključujući i portrete, noćne scene i snimke.

Xiaomi and Leica The New Era

Više od 100 godina, Leica Camera stvara lagane kamere koje preferiraju pioniri ulične fotografije, kao i optičke leće svjetske klase, kontinuirano ispunjavajući strast vlastite fotografske zajednice.

S genijalnim optičkim inženjeringom i nevjerojatnom kvalitetom izrade, kamere Leica, prepoznatljive po svom brendingu s crvenom točkom, njemački su inženjering u svom najboljem izdanju i nastavljaju privlačiti nove generacije potrošača koje teže postići “izgled Leica fotografije” i posjedovati ova dizajnerska remek-djela.

Uz to što izrađuje precizne uređaje, prava remek-djela za fotografiju, Leica diljem svijeta okuplja i poznate fotografe i nove fotografske talente.

Leica Camera logo

Xiaomi i Leica dijele ideje o mobilnoj fotografiji. Obje kompanije, kroz ekstremna tehnološka otkrića i potragu za estetikom, žele kontinuirano istraživati optičke performanse i fotografsko iskustvo u eri mobilne fotografije.

“Xiaomi se usredotočuje na stvaranje vrhunskog korisničkog iskustva i oduvijek se nada istražiti mogućnosti fotografije na pametnom telefonu do krajnjih granica.

Xiaomi i Leica složni su u međusobnim nastojanjima i idejama te cijene međusobne prednosti i industrije. Ova će suradnja pružiti snažan poticaj Xiaomijevoj strategiji mobilne fotografije. Tijekom suradnje – od dizajna optike do finog podešavanja estetske orijentacije, inovativnih tehnologija, filozofija proizvoda i preferencije fotografije – obje strane iskusile su nejvjerojatno duboku fuziju,” rekao je Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor Xiaomi Group.

Xiaomi Mi 11 Ultra 12

“Čast mi je danas objaviti dugoročnu stratešku suradnju sa Xiaomijem. I Leica i Xiaomi su prestižni globalni brendovi i tijekom ovog nevjerojatnog procesa duboke suradnje, obje strane sukcesivno su radile na cilju stvaranja nove ere za korisnike mobilne fotografije.

Uvjereni smo da će prvi zajednički razvijeni fotografski flagship pametni telefon učiniti značajan, pionirski napredak obje tvrtke. Korisnicima ćemo u području mobilne fotografije pružiti iznimnu kvalitetu fotografije, klasičnu Leica estetiku, neograničenu kreativnost i otvoriti novu eru mobilne fotografije,” dodaje Matthias Harsch, izvršni direktor kompanije Leica Camera AG.

Najčitanije