Banner
tekst4naslovna

Xiaomi ima patent kamera za električni automobil

Xiaomi niže patente a predstavljanje električnog automobila očekuje se 2024. godine.

Kineski Xiaomi osim proizvodnje pametnih telefona i ostalih „pametnih” uređaja u posljednje vrijeme sve više radi na prvom električnom automobilu.

tekst4sl7

Xiaomi će ako bude sve išlo po planu u godinama koje su ispred nas predstaviti prvi vlastiti automobil naravno na električni pogon.

Samsung pruža korisnicima da poprave svoje telefone samostalno

Glasine govore kako Xiaomi radi na SUV te limuzinskom modelu a sve je počelo još prije nekoliko godina, točnije 2019. godine kada je Xiaomi predao prvi patent za električni automobil.

Xiaomi imao odlične prodaje rezultate za fiskalnu 2021. godinu

Posljednji patent koji je Xiaomi predao na ovjeru a dotiče se automobila još je predan prošle godine da bi tek prije nekoliko dana patent bio i potvrđen (prihvaćen). Navedeni patent odnosni se na kamere koje će snimati cestu (vožnju) Xiaomi električnog automobila.

tekst4sl4

Točnije riječ je o širokokutnim kamerama koje će biti smještene na mjestu gdje „obični automobili” imaju retrovizore a Xiaomi automobil neće imati retrovizore već kamere na njihovom mjestu.

Apple Car u velikim problemima

Osim mjesta na retrovizorima tri kamere nalazit će se na vrhu automobila koje će snimati širokokutne slike odnosno video zapise a u svrhu autonomne vožnje i „promatranja” ako dođe do prometnih prekršaja.

tekst4sl1

Aktualni patent Xiaomi će pridružiti ostalim patentima kojih je za sada 830 a svi se vezuju uz nadolazeći Xiaomi električni automobil. Za sada ova brojka patenata vrijedi otprilike nekih stotinu milijuna dolara a svi se nadaju kako će Xiaomi što prije predstaviti prvi vlastiti električni automobil.

tekst4sl3 1

Pisali smo i o razvoju automobila od strane Applea ali je sve u posljednje vrijeme nekako utihnulo i više se Apple Car ne spominje toliki. Očito je Xiaomi to uzeo „na zub” i želi što prije predstaviti svoju viziju električnog automobila što bi ga učinilo prvim proizvođačem pametnih telefona koji će u svojem vlasništvu imati i električni automobil.

tekst4sl6

Nadalje Xiaomi navodi kako će automobil imati dizajn SUV vozila dok bi u drugoj inačici Xiaomi objavio i limuzinsku verziju svojeg električnog automobila. Nisu za sada poznate ostale karakteristike Xiaomi električnog automobila ali vjerujemo (i bili bi sretni) kada bi se na internetu pojavile informacije i potencijalne fotografije Xiaomi električnog automobila, glasine govore kako će Xiaomi predstaviti prvi električni automobil tek 2024. godine.

tekst4sl2

Internetom su se pojavili navodi kako nadolazeći Xiaomi električni auto nosi ime Xiaomi Redmi SUV ali malo je za vjerovati kako će se to pokazati točnim i da će ime biti uistinu i takvo.

Samsung se okreće MediaTek-u i napušta Exynos?

Xiaomi će uskoro objaviti detalje oko nadolazećeg električnog automobila a mi vam unutar teksta donosimo pregled prvih fotografija Xiaomi prototipa električnog automobila.

tekst4sl5

Kako vi gledate na čitavu priču oko razvoja električnih automobila od strane proizvođača pametnih telefona? Za sada su po toj površini zagrebali Apple i Xiaomi a tko će idući biti, nadamo se uskoro i to vidjeti.

Najčitanije