Banner
tekst2naslovna

Xiaomi ulazi na tržište Desktop računala – Host Mini PC, Mini PC

Nakon pametnih telefona, električnih vozila, Xiaomi se želi okušati i u proizvodnji Desktop računala, hoće li mu to poći za rukom?

Kada se spomene Kineska tvrtka „Xiaomi” velikoj većini vas odmah na um padnu njihovi pametni telefoni. Ali i ostatak vrhunskog portfelja ovog giganta (o kojem sada nemamo namjere pisati).

Xiaomi 13 (Pro) – iako je odgođen, značajke su poznate [Foto]

Ipak Xiaomi je u svojoj matičnoj zemlji i zemljama susjedstva poznato i po još jednim proizvodu, odnosno već je prisutan u području prijenosnih računala.

1 5
Xiaomi Host Mini PC

Iako na globalnom tržištu Xiaomi prijenosnici i nisu baš zaživjeli (odnosno nisu prisutni), sada ova tvrtka „ide korak dalje”. Xiaomi ulazi na tržište Desktop računala.

Twitter – kako ga deaktivirati ili obrisati?

I nije tu riječ samo o glasinama odnosno običnim govorenjima, već je sve finalno i gotovi proizvodi su spremni za pohod na tržište. Predstavljanje Xiaomi Desktop računala trebalo se održati 01.12.2022. ali je otkazano zbog smrti Jianga Zemina (bivšeg glavnog Tajnika Komunističke partije Kine).

2 4
Xiaomi Host Mini PC

Predstavljanje je odgođeno a za sada nema glasina kada će se ono održati. Ipak to nije spriječilo internet da se „dočepa” značajki i prikaza fotografija ova dva nadolazeća Desktop računala.

Samsung i LG pametni telefoni u opasnosti su od malware napada – razlog je Android certifikat

Njihova imena jesu: Xiaomi Host Mini PC i Xiaomi Mini PC. Xiaomi Host Mini PC u suštini je smješten u „malom kućištu”, to dokazuje i Mini-ITX matična ploča.

Xiaomi Host Mini PC – [Foto]:

Za sada nema glasina u vezi samih specifikacija ali se govori kako će Xiaomi Host Mini PC koristiti integrirani GPU. Spominje se napajanje od 100W koji prema njegovom odabiru dokazuje kako će biti riječ o „uredskom” desktop računalu i od ovog modela očito ne možemo i ne smijemo očekivati neke visoke značajke i performanse.

Xiaomi 13 Pro službeni detalji kamere

Ali nemojte da vas to sada rastuži. Ako ste željni surovih specifikacija ona je tu za vas Xiaomi Mini PC. Kako se može vidjeti na fotografijama ovo Desktop računalo igra ka „kartu dizajna” Apple Mac Mini računala.

1 7
Xiaomi Mini PC

Ne samo izglednom već će i značajkama biti vrlo sličan. Xiaomi Mini PC posjeduje Ryzen 7 688H-45W, grafika će biti Radeon 680M RDNA2 iGPU te 16GB radne memorije uz 512GB SSD.

Bullitt i MediaTek razvijaju mobitel sa satelitskom komunikacijom

Xiaomi Mini PC neće se moći nadograđivati (naknadno) njegova će cijena biti 570$. Dok će Xiaomi Mini Host PC imati mogućnost naknadnog nadograđivanja komponenata ali o njegovoj cijeni za sada i nema baš previše priče.

2 6
Xiaomi Mini PC

Oba Xiaomi Desktop računala pokretat će Windows (nadajmo se Windows 11) operativni sustav. Dok ne dobijemo više značajki, jedino što nam preostaje je pogled na galeriju fotografija gdje donosimo oba modela Xiaomi Desktop računala: Mini Host PC, Mini PC izvedenice tvrtke Xiaomi.

iPhone 15 Ultra dobiva revolucionarni Sony senzor kamere

Dali ovo označuje početak „nove ere” gdje će proizvođači pametnih telefona ući i na tržište prijenosnih i Desktop računala?

tekst2naslovna

Uostalom već na tržištu možemo potražiti Samsung prijenosnik i Xiaomi prijenosnik. Dok je Apple već „starosjedioc” ove priče sa svojoj Mac i MacBook serijom računala, zar ne?

Najčitanije