Banner
tekst2naslovna 2

Xiaomi Civi 2 – lagan telefon sa „sirovom” snagom

Xiaomi je započeo u srednji cjenovni razred ugrađivati "prošlogodišnji" flagship čip - to dokazuje Civi 2 pametni telefon.

Xiaomi će za koji dan, točnije 27.09.2022. predstaviti svoj novi pametni telefon. Riječ je o Xiaomi Civi 2 modelu pametnog telefona. Glavna odlika i ono čime se Xiaomi hvali jesu kamere Civi 2 pametnog telefona.

Samsung izdaje Android 13 – 17.10.2022 i prikazuje koncept novog sustava kamera

Riječ je o 50MP glavnoj kameri čiji je senzor Sony IMX 766. Ostale kamere sa stražnje stran donose 13MP (širokokutna) te 2MP (makro kamera).

tekst2sl1 5

Ali ono što se zna dolazi u obliku dvostruke prednje (selfie) kamere koje će donositi svaka po 32MP. Iako ovo zvuči zaista uzbudljivo i vrhunski, potrebno je reći kako jedan detalj Xiaomi stavlja pred ostale (konkurenciju).

Xiaomi 12T Pro i Xiaomi 12T – više sličnosti nego razlika

A riječ je o dolasku „kopiranju” onakvog otvora za selfie kamere poznatije kao „Dynamic Island” ali naravno tako se neće zvati. Malo je za očekivati (gotovo nemoguće) da će Xiaomi Civi 2 posjedovati sve ove funkcije „pilule” koje donosi iPhone 14 Pro serija.

tekst2sl2 6

Već možemo reći kako će samo vizualno (dizajnom) podsjećati. Glavni pokretač Xiaomi Civi 2 pametnog telefona bit će Snapdragon 7 Gen 1, što dokazuje kako neće riječ biti o samom vrhu ponude (za to imamo Xiaomi 12 seriju) već će Xiaomi Civi 2 biti predstavnik „visokog” srednjeg razreda.

CEO Xiaomija uvjeren u uspješnost električnih vozila

Od nekih ostalih značajki možemo spomenuti bateriju kapaciteta 4,500mAh i podrškom za brzo punjenje od 67W. Od 0 do 100% bit će potrebno 40min da se baterija Xiaomi Civi 2 pametnog telefona napuni.

tekst2sl3 3

Naravno MIUI 13 (Android 12) bit će glavni pokretan (sa softverske strane) Xiaomi Civi 2 pametnog telefona. Tako da po tom pitanju ne očekujemo neke novitete, već sve ono što smo odavno imali prilike vidjeti.

Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični

Podrška interne memorije i radne memorije kod Xiaomi Civi 2 modela doći će u obliku 8GB i 12GB radne memorije te 128GB ili 256GB interne memorije, podrška za eksternu memoriju u obliku microSD kartice ovdje nažalost neće postojati.

tekst2sl4 2

Pitanje zaslona doći će u obliku AMOLED tehnologije prikaza s veličinom zaslona od 6,55” te omjerom stranica 20:9. Sama izrada Xiaomi Civi 2 pametnog telefona u potpunosti je od stakla s metalnim rubovima a naravno dodatna zaštita doći će u obliku Gorilla Glass zaštitnog sloja.

Samsung „ide korak unazad” kada je u pitanju punjenje Galaxy S23 Ultre

Kako smo i rekli predstavljanje će biti održano 27.10.2022. u Kini a za sada nema naznaka hoće li Xiaomi Civi 2 vidjeti i na globalnom tržištu. Iako moramo priznati kako bi voljeli Xiaomi Civi 2 vidjeti na policama naših trgovina.

O samoj cijeni za sada nema previše govora i priče ali očekujemo kako ćemo nakon predstavljanja moći nešto više reći o svemu pa tako i o cijenu.

Najčitanije