huawei
tekst2naslovna 3

Xiaomi automobili dolaze početkom Q1 2024.

Xiaomi kreće do kraja Q1, 2024. godine s prvim dovođenjima na tržište vlastitih električnih automobila.

Čini se kako se postepeno bližimo „krajnjem cilju”. Tako barem tvrdi izvršni predsjednik Xiaomi tvrtke, Le Jun, kada ga se pita u kojoj su fazi električni automobili.

Xiaomi razvija tehnologiju „solid-state” baterije – primjena moguća na električnim automobila i pametnim telefonima

O Xiaomi planovima da tvrtka uđe odnosno zakorači na tržište električnih automobila, već smo u više navrata pisali na našim stranicama. Ono što su bili „planovi” tamo negdje 2021. godine u vrijeme COVID-19 virusa, sada postepeno postaje stvarnost.

tekst2sl1 2

Xiaomi početak proizvodnog procesa za svoje električne automobile planira započeti negdje krajem 2023. odnosno početkom 2024. godine. Da bi do kraja prvog kvartala 2024. na tržištu mogli ugledati primjere Xiaomi električnih automobila.

CEO Xiaomija uvjeren u uspješnost električnih vozila

Moramo se ovdje prisjetiti kako je Xiaomi nedavno započeo s testiranjem u stvarnim uvjetima prototipa električnog automobila, imena Xiaomi Modena.

tekst2sl2 3

Ono što Xiaomi Modena sa sobom donosi dokazuje sve znanje i sposobnost da Xiaomi započne s proizvodnim procesom električnih automobila.

Xiaomi ulazi u automobilsku industriju – predstavlja prvi prototip

Da neće biti riječi o „kopiranju” dokazuje i razvoj posve personaliziranog sustava za upravljanje električnim automobilom. Samo ulaganje tvrtke Xiaomi u razvoj električnih automobila i svu potrebnu prateću infrastrukturu do sada je iznosilo 443 milijuna Američkih dolara.

tekst2sl3 3

Dok izvršni direktor misli kako će u narednih pet godina to ulaganje biti uvećano za 14 milijardi Američkih dolara. Rečeno je kako je tip koji radi na razvoju električnih automobila trenutno pri brojci od 2300 ljudi ali se naravno ta brojka neprestano povećava.

Xiaomi Modena prolazi faze testiranja i postaje stvaran proizvod

Još u srpnju 2022. godine istaknuto je kako je „početno” Xiaomi električnih automobili donositi dva modela – odnosno dvije kategorije, kako to čelnici Xiaomi tvrtke vole isticati.

tekst2sl2 2

Prva kategorija „A” dolazit će pri cjenovnom rangu od 22,000$ do 29,000$. Te će kao takva dolaziti s dva modela na tržište i donosit će L2 kategoriju autonomne vožnje.

Huawei u suradnji sa Avatr prodaje – Avatr 11 električni automobil

Dok će kategorija „B” biti kategorija sa cjenovnim rasponom od 29,000$ do 44,000$ te će donosi L3 kategoriju autonomne vožnje i imat će u portfelju također dva modela električnih automobila.

tekst2naslovna

Još se ranije saznalo kako će naziv tvrtke (podružnice) biti „Xiaomi Auto”. Stoga nas sada više ništa ne sprječava da razvoj Xiaomi električnog automobila oslovljavamo sa „Xiaomi Auto”.

Renault 4 i Renault 5 – ponovno na tržištu u električnom obliku

Za sada se zna kako će prvi modeli „Xiaomi Auto” modela na tržište pri Q1, 2024. i naravno poznati su cjenovni razredi. Jedna od glavnih prednosti Xiaomi modela električnih automobila bit će mogućnost samoupravljanja, odnosno samostalne vožnje samog auta.

tekst2sl1 5

Nešto slično kao što to radi Tesla sa svojim modelima električnih automobila. I dalje stojimo pri svojoj tezi kako se radujemo da ćemo uskoro kod pružatelja mobilnih usluga umjesto uzimanja mobilnog telefona na rate, moći uzeti Xiaomi električni automobil. Mislite da se šalimo? Pričekajte još neko vrijeme i vidjet ćete da smo bili u pravu.

Najčitanije