huawei
1 31

Xiaomi 15 i 15 Pro na tržište će u jesen i donose Snapdragon 8 Gen 4

Dok se mi družimo s aktualnim flagship modelima Xiaomi 14 serije, već postepeno možemo započeti s Xiaomi 15 serijom telefona. Ona bi na tržište trebala u jesen a donosimo nam između ostalog i Snapdragon 8 Gen 4 čip.

Xiaomi je ponovno u središtu pažnje tehnološke zajednice jer su procurile nove informacije o njihovoj nadolazećoj seriji pametnih telefona, Xiaomi 15. Digital Chat Station, poznati Weibo izvor informacija, podijelio je sa zajednicom detalje o trenutnom stanju interno testiranog modela, otkrivši intrigantne podatke o hardveru i očekivanjima u vezi s lansiranjem na tržište.

Samsung patentirao pametni telefon s proširivim zaslonom – dolazi Galaxy Z Slide

Prema najnovijim izvještajima, serija Xiaomi 15 trenutno prolazi interna testiranja s Snapdragonom 8 Gen 4, što navodi na zaključak da Xiaomi ozbiljno radi na unapređenju performansi svojih pametnih telefona.

1 51

Izvještaji također otkrivaju da bi se proizvodnja mogla ubrzati, s planiranim ulaskom u fazu masovne proizvodnje već u rujnu. Ovo nije prvi put da Xiaomi koristi najnovije tehnološke inovacije u svojim uređajima, s obzirom da je prethodna serija, Xiaomi 14, bila prva koja je uključivala Snapdragon 8 Gen 3.

Xiaomi 14 Ultra prikazuje modul kamere

Digital Chat Station nagovještava da će Snapdragon 8 Gen 4 donijeti značajno poboljšane performanse, dijelom zahvaljujući Qualcommovoj potpuno samostalno razvijenoj arhitekturi koja uključuje Nuvia jezgre. Ove jezgre nisu samo pokazale dobar stupanj poboljšanja performansi, već su i ključan dio tehnološke evolucije koja će biti implementirana u seriji Xiaomi 15.

2 45

Pregled zaslona nadolazeće serije također je predmet izvještaja. Standardni model, prema izvoru, zadržat će ravan zaslon i imati sličnu veličinu kao prethodnici Xiaomi 14 i Xiaomi 13.

Redmi Note 3 – lekcija konkurenciji

S druge strane, Pro verzija navodno će imati blago zakrivljeni 2K zaslon s izuzetno tankim okvirima od 0,6 mm. Ova raznolikost u zaslonima obećava zadovoljstvo korisnicima koji preferiraju različite vizualne doživljaje.

4 17

Kodni naziv Snapdragona 8 Gen 4, nazvan “SUN”, također je predmet izvještaja, a proizvodnja će se odvijati na TSMC-ovom N3E procesu. Opremljen novim Nuvia jezgrama, očekuje se da će ovaj čipset biti 40% brži od prethodne generacije, Snapdragona 8 Gen 3.

Xiaomi je predstavio Redmi Note 13 seriju 

Rani rezultati Geekbench testova inženjerskog modela otkrivaju impresivne brojke, s 2070 za jednojezgreni i 9100 za višejezgreni rezultat. Usporedba s prethodnom generacijom pokazuje značajan napredak u performansama, s obzirom da je Snapdragon 8 Gen 3 postizao prosjek od 2255 u jednoj jezgri i 7110 u višejezgrenoj verziji na Geekbenchu 6.2.

1 31

Dok čekamo službenu potvrdu od Xiaomija, ove informacije sugeriraju da će Xiaomi 15 serija biti jedan od vodećih igrača na tržištu pametnih telefona kada se pojavi. S obećavajućim hardverom, inovativnim zaslonima i poboljšanim performansama, ova serija bi mogla postaviti nove standarde u industriji pametnih telefona.

Najčitanije