Banner
ff1

Pogledajte fotografije snimljene s Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 14 Ultra model telefona će se službeno predstaviti 25. veljače 2024. godine u Kini, prije nego što krene na globalno tržište na MWC-u u Barceloni. Glavne značajke kamere uključuju 50 MP glavnu kameru s promjenjivim otvorom blende, dva telefoto objektiva i ultraširoku leću od 50 MP. Teasere i uzorke kamera koje je Xiaomi podijelio obećavaju impresivne mogućnosti, no konačno će se procijeniti tek nakon što uređaj stigne u ruke korisnika i usporedi s konkurencijom.

Dok iščekujemo nadolazeće predstavljanje Xiaomi 14 Ultra modela telefona zakazano za 25. veljače 2024. godine, danas smo odlučili podijeliti sa vama sve relevantne značajke kamera uz nekoliko zaista impresivnih primjera snimaka.

Tesla Model 2 ostavljena na parkiralištu

Ovaj dugoočekivani Xiaomi 14 Ultra službeno će se predstaviti ovog četvrtka u Kini, nakon čega će se globalno predstaviti na MWC-u u Barceloni. Sada, kada se bliži trenutak otkrivanja, imamo priliku zagledati se u detalje koje okružuju najvažniji aspekt ovog uređaja – njegove kamere.

Xiaomi je dosad podijelio niz teasera i uzoraka snimaka iz 14 Ultra, potvrđujući većinu procurjelih specifikacija koje su kružile proteklih nekoliko mjeseci.

Pred nama je Xiaomi 14 Ultra

Glavna kamera ovog modela, opremljena 50 MP Sony LYT-900 senzorom, dolazi s promjenjivim otvorom blende od f/1.63 do f/4.0. Prema tvrdnjama Xiaomija, glavna kamera ovog modela donosi impresivno povećanje unosa svjetlosti od 136% u usporedbi s prethodnim modelom Xiaomi 13 Ultra.

10 4

Nadalje, uz glavnu kameru dolaze i dva telefoto snimača koji koriste Sony IMX858 senzore. Prvi telefoto objektiv nudi žarišnu duljinu od 75 mm (ekvivalentna žarišna duljina) s otvorom blende f/1.8 i 3.2x optičkim zoomom, dok drugi pruža žarišnu duljinu od 120 mm (5x optički zoom) i otvor blende f/2.5. Očekuje se i da će četvrta kamera biti ultraširoka leća od 50 MP sa žarišnom duljinom od 12 mm i vidnim poljem od impresivnih 122 stupnja.

Xiaomi 14 Ultra donosi značajke

Xiaomi je također podijelio niz uzoraka snimaka koje su zabilježile četiri kamere, pružajući nam uvid u potencijalne mogućnosti ovog sustava.

8 5

Iako slike izgledaju iznimno impresivno na prvi pogled, istinsko testiranje i procjena kvalitete bit će moguće tek kada se uređaj nađe u rukama korisnika te se usporedi s konkurencijom.

Ova najava Xiaomi 14 Ultra kamere pokazuje koliko je tehnologija kamera napredovala u posljednjih nekoliko godina. Sa senzorima visoke rezolucije, širokim rasponom zooma i sposobnošću prilagodbe otvora blende, Xiaomi 14 Ultra obećava korisnicima vrhunsko iskustvo fotografiranja i snimanja.

Osim toga, ultraširoka leća omogućava hvatanje širih kadrova s većom dubinom polja, otvarajući nove kreativne mogućnosti za korisnike.

iPhone SE 4 odustaje od LCD i donosi OLED zaslon

Nestrpljivo iščekujemo službeno predstavljanje Xiaomi 14 Ultra modela, kako bismo mogli bolje razumjeti sve njegove značajke i performanse, te kako bismo ga mogli usporediti s ostalim vrhunskim uređajima na tržištu.

S obzirom na dosadašnje informacije i uzorke, očekivanja su visoka, no tek stvarno testiranje će nam omogućiti da donesemo konačan sud o ovom uređaju.

Najčitanije