Banner
nn1 1

Xiaomi 14 ponovno ponosno pozira pred predstavljanje

Ubrzo će Xiaomi 14 biti predstavljen svijetu, a mi već imamo priliku zaviriti u neke aspekte ovog pametnog telefona. Na prvi pogled, izgled Xiaomi 14 je zadivljujući.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Dok svijet iščekuje dolazak najnovijih flagship modela tvrtke Xiaomi, postoji uzbuđenje i znatiželja oko onoga što nas očekuje u svijetu pametnih telefona.

Samsung One UI 6.0 u opticaj kreće sljedeći tjedan

Dok mi strepimo i pripremamo se za otkrivanje noviteta koje nam Xiaomi donosi, ta tvrtka nas potajno “uzbuđuje” s raznih izvora na internetu. Danas, imamo privilegiju da zavirimo u budućnost i bolje upoznamo Xiaomi 14, te ga usporedimo s konkurencijom, kao što su iPhone 15 i iPhone 15 Pro.

4 14
Xiaomi 14 u usporedbi sa iPhone 15 i iPhone 15 Pro modelima !

Ubrzo će Xiaomi 14 biti predstavljen svijetu, a mi već imamo priliku zaviriti u neke aspekte ovog pametnog telefona. Na prvi pogled, izgled Xiaomi 14 je zadivljujući.

Xiaomi HyperOS otkrio arhitekturu – razvoj krenuo 2010. godine

Na službenim slikama koje su procurile u javnost, ovaj uređaj zablistava u svojoj bijeloj boji s ravnim, sjajnim okvirom, čime sugerira kvalitetu izrade. Okvir je, čini se, izrađen od nehrđajućeg čelika, što će sigurno privući one koji traže izdržljivost i sofisticiranost u svom pametnom telefonu.

Pogled na Xiaomi 14:

Prednja strana Xiaomi 14a nosi AMOLED zaslon od 6,36 inča, koji je sada standardna veličina za flagship uređaje. No, ono što će vas odmah privući je izrez za selfi kameru koji je smješten u gornjem dijelu zaslona. Ova estetska odluka sugerira minimalistički dizajn koji je usmjeren na maksimiziranje prostora za prikazivanje sadržaja na ekranu.

Xiaomi HyperOS na dostupnim fotografijama

Xiaomi također dijeli dimenzije okvira oko zaslona, koje iznose 1,61 mm sa gornje i bočne strane te 1,71 mm s donje strane. To je impresivno jer ukazuje na smanjenje okvira oko zaslona i veći naglasak na prikazu. S manje vidljivih okvira, korisnici će doživjeti veće zadovoljstvo korištenja telefona i uživati u većem prikazu sadržaja.

Pogled na Xiaomi 14:

Fizičke tipke za paljenje i kontrolu glasnoće nalaze se na desnoj strani uređaja, što je uobičajeno za većinu pametnih telefona. Ova raspored tipki omogućava lak pristup funkcijama telefona bez kompliciranja dizajna. Ergonomija je ključna, a Xiaomi je očito vodio brigu o tom aspektu.

Xiaomi pozdravlja MIUI i donosi HyperOS – prvi na redu je Xiaomi 14

No, ono što najviše privlači pažnju na Xiaomi 14 je njegov impresivan sustav kamera. Stražnji dio uređaja domaćin je tri kamere s lećama Leica Summilux.

Glavni senzor ima dijagonalu od 1/1.31 inča i piksele veličine 1.2µm, te impresivan otvor blende od f/1.6. Šuška se da će glavni senzor biti OmniVision OV50H s kapacitetom od 50 MP, što sugerira visoku kvalitetu fotografija koje će ovaj uređaj moći snimiti.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro donose benchmark rezultate testiranja

Osim glavnog senzora, Xiaomi 14 također će biti opremljen telefoto objektivom s ekvivalentom od 75 mm i rezolucijom od 50 MP, te ultraširokim modulom od 50 MP. Ova raznolikost kamera omogućit će korisnicima da istraže različite stilove fotografiranja i postignu profesionalne rezultate.

Kakve fotografije radi kamera Xiaomi 14 modela:

Nadalje, vanjski izgled otoka kamere također je doživio ažuriranje. Dizajn kamera sada ima posebne klinove koji ga čine privlačnijim i prepoznatljivim. Xiaomi očito ulaže trud u estetski aspekt svog pametnog telefona, a to će sigurno privući ljubitelje dizajna.

Samsung uzima četvrtog dobavljača za baterije Galaxy S24 serije

Osim fotografija izgleda samog telefona, Xiaomi je odlučio podijeliti i nekoliko uzoraka fotografija koje su snimljene kamerama Xiaomi 14. Slike koje su objavljene na Xiaomi Weibo računu pokazuju impresivan dinamički raspon, boje i oštrinu. Ovo sugerira da će Xiaomi 14 biti izvrsno oruđe za ljubitelje fotografije, koji traže visoku kvalitetu i kreativne mogućnosti u svom pametnom telefonu.

Kakve fotografije radi kamera Xiaomi 14 modela:

I dok Xiaomi 14 obećava izvanredne značajke, ne zaboravimo na datum njegovog službenog lansiranja – 26. listopada. To je trenutak kada ćemo saznati više o svim specifikacijama, funkcionalnostima i inovacijama koje Xiaomi donosi svojim kupcima. Tada ćemo dobiti potpune informacije o cijeni i dostupnosti ovog uređaja.

Google Play trgovina uvodi još jaču zaštitu protiv zlonamjernog softvera

S druge strane, Xiaomi 14 će se morati suočiti s žestokom konkurencijom na tržištu pametnih telefona. Apple će uskoro predstaviti iPhone 15 i iPhone 15 Pro, a očekuje se da će i ti uređaji donijeti niz poboljšanja i inovacija.

Kakve fotografije radi kamera Xiaomi 14 modela:

Bitka za dominaciju na tržištu pametnih telefona nikada nije bila žestokija, a korisnici će biti ti koji će imati najviše koristi od ovog natjecanja, jer će imati priliku odabrati uređaj koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

A1 i Netflix sklapaju partnerstvo

Xiaomi 14 obećava da će biti impresivan pametni telefon s izvrsnim značajkama i kamerama visoke kvalitete. Dok se bliži datum njegovog lansiranja, svijet s nestrpljenjem očekuje sve što će nam Xiaomi ponuditi.

Xiaomi 13T, 13T Pro i lepoglavska čipka

S usporedbom s konkurencijom kao što su iPhone 15 i iPhone 15 Pro, vidimo da je Xiaomi ozbiljan igrač na tržištu pametnih telefona i da će nas zasigurno iznenaditi.

Najčitanije