Banner
cc55

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro donose benchmark rezultate testiranja

Već smo ranije razgovarali o ovim pametnim telefonima, no sada želimo s vama podijeliti najnovije informacije vezane uz benchmark rezultate ovih uređaja. Ono što čini ovu situaciju posebno zanimljivom je dolazak nove mobilne platforme - HyperOS, zajedno s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, koji će biti ključne komponente ovih nadolazećih uređaja.

Približava nam se trenutak otkrivanja najnovijih flagship modela iz Xiaomi obitelji, a kao što već znate, radi se o modelima Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro.

Snapdragon 8 Gen 3 na tržište dolazi 26.10.2023.

Već smo ranije razgovarali o ovim pametnim telefonima, no sada želimo s vama podijeliti najnovije informacije vezane uz benchmark rezultate ovih uređaja. Ono što čini ovu situaciju posebno zanimljivom je dolazak nove mobilne platforme – HyperOS, zajedno s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, koji će biti ključne komponente ovih nadolazećih uređaja.

naslovna1 1

Xiaomi 14 i 14 Pro bit će službeno predstavljeni kasnije ovog tjedna, no već sada su se pojavili na popularnom Geekbenchu, pružajući nam uvid u njihove potencijalne performanse.

OnePlus 12 imat će svjetlinu ekrana od 3000 nita

Ono što posebno izdvaja ove uređaje je količina RAM-a koju nude – čak 16 GB u barem jednoj od svojih konfiguracija. Osim toga, oba uređaja će biti isporučena s najnovijom verzijom Androida, odmah po otvaranju, a upravo će Android 14 poslužiti kao osnova za novi HyperOS koji obećava revoluciju u iskustvu korištenja pametnih telefona.

cc1 6

Što se tiče benchmark rezultata, Xiaomi 14 je prošao kroz Geekbench 5, dok je Xiaomi 14 Pro testiran s Geekbench 6. Važno je napomenuti da se ovi benchmarkovi razlikuju po svojim karakteristikama i postavkama, stoga se rezultati ne mogu uspoređivati izravno. Ipak, možemo ih koristiti za usporedbu s prethodnim generacijama uređaja kako bismo shvatili koliko su se performanse unaprijedile.

Samsung uzima četvrtog dobavljača za baterije Galaxy S24 serije

Prema rezultatima, Xiaomi 14 pokazuje značajno povećanje performansi u višejezgrenim zadacima u usporedbi s prethodnim modelom Xiaomi 13. Konkretno, višejezgreni rezultati pokazuju povećanje performansi od oko 20%, što je značajno poboljšanje.

cc2

Također, u jednojezgrenim zadacima, Xiaomi 14 je postigao poboljšanje od oko 5%. Ovi rezultati sugeriraju da će Xiaomi 14 biti znatno brži i sposobniji nositi se s zahtjevnim zadacima, uključujući multitasking i igre.

Xiaomi 13T, 13T Pro i lepoglavska čipka

Slično tome, Xiaomi 14 Pro također pokazuje značajno povećanje performansi u usporedbi s prethodnim modelom Xiaomi 13 Pro. Rezultati testova pokazuju da je Xiaomi 14 Pro oko 20% brži u višejezgrenim zadacima, što je impresivan napredak. Ovi rezultati ukazuju na to da će ovaj uređaj biti idealan za korisnike koji traže visoke performanse i mogućnosti za multitasking.

2 8
Render Xiaomi 14 Pro modela !

Pored performansi, popisi na Geekbenchu također otkrivaju detalje o procesoru Snapdragon 8 Gen 3 koji će napajati ove uređaje. Čipset će se sastojati od 1×3,30 GHz Cortex-X4 jezgra, 3×3,15 GHz Cortex-A720 jezgara, 2×2,96 GHz Cortex-A720 jezgara i 2×2,7 GHz Cortex-A520 jezgara.

Xiaomi 14 značajke na promo materijalu

Ova raznolikost jezgara omogućit će bolje upravljanje različitim zadacima i poboljšane performanse. Također, postoji i naznaka da bi jedinice Cortex-A720 mogle biti grupirane u jednom velikom klasteru od 5 jezgara, što će dodatno optimizirati rad čipseta.

2 1

S obzirom na ove impresivne rezultate benchmark testova i snažne tehničke specifikacije, Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro obećavaju izvanredno iskustvo korisnicima.

Xiaomi pozdravlja MIUI i donosi HyperOS – prvi na redu je Xiaomi 14

Novi čipset i HyperOS platforma donose revoluciju u svijet pametnih telefona, omogućavajući brže performanse i bolje mogućnosti za multitasking. Ovo su uređaji koji će zasigurno privući pozornost ljubitelja tehnologije i korisnika koji traže vrhunske mobilne uređaje.

dd1

Kako se službena najava Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro približava, iščekujemo sve detalje o ovim uređajima, uključujući njihov dizajn, kvalitetu kamere, zaslon i mnoge druge značajke koje će dopuniti njihovu impresivnu unutarnju snagu. Očekujemo da će ovi pametni telefoni postaviti nove standarde u mobilnoj industriji i ponuditi korisnicima vrhunsko iskustvo.

Najčitanije