huawei
tekst1naslovna 4

Xiaomi 13 Ultra biti će dostupna globalno

Xiaomi je odlučio kako će Xiaomi 13 Ultra po izlasku odmah biti dostupna globalno.

Izgleda kako se Xiaomi opametio te kako će nadolazeći Xiaomi 13 pametni telefon, odmah po izlasku učiniti dostupnim na globalnoj razini. Naravno ovdje govorimo o nadolazećem Xiaomi 13 Ultra modelu.

Apple Music dobio „Classic” dodatak

Xiaomi je nakon globalnog predstavlja aktualne serije na MWC sajmu, sve snage usmjerio ka Xiaomi 13 Ultra telefonu. Iako se još previše toga o ovom telefonu ne zna, ističe se kako će njegov dolazak na tržište odmah biti na globalnoj razini.

tekst1sl1 7
Ovo je Xiaomi 13 Ultra !

Čini se kako je ove godine Xiaomi zaista došao pameti te je odučio ispraviti grešku koju je napravio prošle godine s modelom Xiaomi 12S Ultra.

Samsung Galaxy S23 FE ipak neće na tržište

S druge pak strane tada se govorilo kako Xiaomi 12S Ultra neće biti dostupan na globalnom tržištu zbog nestašice čipova, što se kasnije svakako ispostavilo točnim.

tekst1sl2 5
Ovo je Xiaomi 13 Ultra !

No ipak vratimo se mi Xiaomi 13 Ultra modelu i kažimo kako će glavni „fokus” ovog pametnog telefona biti na njegovim kamerama. Još se ranije govorilo kako će Xiaomi 13 Ultra raspolagati s glavnim senzorom kamere od 1” (Sony IMX 989), što je isti onaj senzor kakav posjeduje i Xiaomi 12S Ultra model.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – korak unatrag kada su kamere u pitanju

Novitet je pak taj kako će Xiaomi 13 Ultra unutar senzora glavne kamere donositi i gimbal stabilizacije. Što bi značilo kako će video-zapisi uređaji sa Xiaomi 13 Ultra modelom biti još fluidniji odnosno sama trešnja (kretanje korisnika) uopće neće biti vidljiva.

tekst1sl3 4

Nadalje potrebno je reći kako se između ostalog navodi kako će Xiaomi 13 Ultra sa sobom donijeti i PDAF autofokus na sva četiri senzora te dTOF (Direct Time of Flight) senzor.

Realme C55 – Prvi Android sa Dynamic Island-om za šaku Eura

Sam dizajn stražnjeg modula kamere neće se previše mijenjati u odnosnu na aktualni Xiaomi 12S Ultra. Tako će Xiaomi 13 Ultra zadržati (i ponovno donijeti) kružni modul kamere.

tekst1naslovna

O samim značajkama za sada nema previše govora. Ali možemo navesti kako će Xiaomi 13 Ultra biti pokretan od strane Snapdragon 8 Gen 2 čipa, dok će grafičke segmente i radnje odrađivati (u najmanju ruku) Adreno 740 grafički procesor.

Apple na „vrhu” kada je u pitanju prodaja telefona u 2022.

Veliku većinu vas zanimaju kamere s kojima će Xiaomi 13 Ultra dolaziti na tržište. E o njima za sada nema previše govora ali se vjeruje kako će biti u velikoj mjeri oslonjene na Xiaomi 13 Pro kamere.

tekst1sl3 1

Ako se to zaista pokaže točnim onda bi svakako imali prilike govoriti o: 50,3MP – f/1,9 (glavna), 50MP – f/2,0 (telefoto) i 50MP – f/2,2 (ultraširoka).

Xiaomi Redmi Watch 3 Lite – fotografije dostupne

Snimanje video zapisa ići će ka 8K rezoluciji (s uključenom gimbal stabilizacijom) i to pri 24fps-a. Leica „potpis” svakako nas očekuje a o nekim ozbiljnim značajkama morat ćemo se strpjeti još neko vrijeme.

tekst1sl2

MIUI 14 (koji se temelji na Androidu 13) softversku stranu priče držat će na zavidnoj razini. Naravno kako smo i na početku članka rekli, Xiaomi 13 Ultra će po svojem predstavljanju biti dostupan na globalnoj razini.

Najčitanije