Banner
tekst1naslovna 2

Xiaomi 13 serija globalno dolazi na tržište 26.02.2023.

Xiaomi će na predstojećem MWC sajmu predstaviti "globalno" Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro modele pametnih telefona.

Premda za sada jedni možemo pisati i čitati od drugih o dojmovima aktualnih Xiaomi 13 flagship pametnih telefona, čini se kako bi se to uskoro moglo promijeniti.

OnePlus Pad predstavljen – na tržište u travnju

Naime tvrtka planira na MWC sajmu predstaviti (globalno). Iako se za sada tvrdi kako će globalno stići samo „Pro” inačica, ipak će i „obični” Xiaomi 13 biti dostupan na globalnom tržištu.

tekst1sl1 3

Kako smo i rekli Xiaomi planira 26.02.2023. predstaviti globalnom tržištu svoju aktualnu flagship seriju Xiaomi 13 pametnih telefona. Dok će čitavo predstavljanje biti moguće pratiti na Xiaomi službenim internet stranicama.

Koliko je brži Galaxy S23+ od Galaxy S22+?

Podsjetimo se kako Xiaomi 13 Pro donosi Snapdragon 8 Gen 2 čip te dolazi sa 12GB radne odnosno 512GB interne memorije. Zaslon dolazi pri veličini od 6,73” a riječ je o LTOP OLED zaslonu čija rezolucija iznosi QHD+ te donosi 120Hz stopu osvježenja prikaza.

xiaomi 13 official video

Naravno zaslon je dodatno zaštićen s Gorilla Glass Victus zaštitnim slojem. Sa stražnje strane odnosno modul kamera raspolaže s tri vrhunske kamere: glavna (50,3MP) s optičkom stabilizacijom slike te 50MP telefoto kamera uz prisustvo 50MP širokokutne.

Stižu Poco X5 5G i Poco X5 Pro 5G

Sve tri stražnje kamere dolaze sa „potpisom” Leica – Njemačkog proizvođača kamera i foto opreme. Prednja kamera smještena je unutar punch-hole proreza i donosi 32MP.

xiaomi 13 pro official promotion 1

Xiaomi 13 Pro ima također vrhunsku baterija koja dolazi pri kapacitetu od 4,820mAh te s podrškom za brzo punjenje pri snazi od 120W te mogućnosti bežičnog punjenja pri snazi od 50W.

Xiaomi Modena prolazi faze testiranja i postaje stvaran proizvod

Uz to je naravno tu i podrška za reverzibilnim punjenjem pri snazi od 10W. Slične značajke donosi i Xiaomi 13 model ali uz nešto manji zaslon kao i manje kapacitet baterije (autonomija kraća).

7 3

Snapdragon 8 Gen 2 također pokreće Xiaomi 13 model ali isti ne dolazi s onako vrhunskim kamerama kao što je to slučaj kod Xiaomi 13 Pro modela.

Xiaomi 13 Ultra biti će predstavljen u travnju

Ipak oba Xiaomi 13 predstavnika pokreće MIUI 14 koji svoje „gene” vuče s Androida 13. Ako ipak nešto više želite saznati o Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro modelima slobodno otiđite na našu Bazu Mobitela, gdje su svoje mjesto također pronašli i aktualni Xiaomi 13 te Xiaomi 13 Pro modeli pametnih telefona.

Xiaomi 12T Pro recenzija

Sigurno ćemo uskoro ponovo se doticati navedeni modela kada budemo pisali o njihovim cijenama i početku dostupnosti (dolasku na police trgovine) na globalnoj razini.

6 4

Time naravno i unutar našeg Europskog kontinentu. Da li ćete vi kupiti Xiaomi 13 ili Xiaomi 13 Pro model, kada cijena bude poznata i datum dostupnosti? Ili će vam još ove godine biti dobar i sasvim dovoljan neki „stariji” ali isto tako još uvijek dobar Xiaomi pametni telefon?

Najčitanije