Banner
tekst1naslovna 3

Xiaomi 12T Pro imati će 200MP kameru

Xiaomi će svoju "12 seriju" pametnih telefona zatvoriti sa Xiaomi 12T Pro. Upravo će ovaj model donijeti dugo očekivani 200MP glavni senzor kamere (ISOCELL HP1).

Nakon što smo imali prilike pisati o Xiaomi 12 i Xiaomi 12S serijama aktualnih (flagship) pametnih telefona, čini se kako ćemo uskoro dobiti još jednog člana.

Gorilla Glass slavi 15 godina – kako je sve počelo?

Riječ je o Xiaomi 12T Pro modelu koji će kako se za sada čini doći sa 200MP senzorom glavne kamere. Bit će to Samsungov ISOCELL HP1 senzor glavne kamere koji se nalazi unutar aktualnih Motorola pametnih telefona.

tekst3naslovna 9

O ovome senzoru odavno smo pisali na našim stranicama. On se prvo trebao naći unutar Galaxy S22 linije no Samsung je odlučio kako je za to „prerano” i omogućio konkurenciji da iskoristi 200MP senzor.

Huawei Watch GT 3 Pro recenzija

Ranije ovog mjeseca Motorola je predstavila Moto X30 Pro koji također posjeduje ISOCELL HP1 200MP a čini se da će tim stopama ići i Xiaomija.

naslovna1 2

Za sada nije poznato previše informacija. Već se samo zna (i fotografija u prilogu nam to potvrđuje) kako će Xiaomi 12T Pro dolaziti s ISOCELL HP1 200MP senzorom glavne kamere.

Google koristi umjetnu inteligenciju (AI) za bolje pretraživanje

Od ostalih značajki koje će Xiaomi 12T Pro posjedovati spominje se Snapdragon 8+ Gen 1. Osim fotografije (kao što smo i rekli) za sada i nije baš poznato previše informacija.

tekst1sl1 6
Na fotografiji je prikazan modul kamere Xiaomi 12T Pro sa 200MP (glavnim) senzorom ISOCELL HP1.

Ali nas svakako raduje da se Xiaomi napokon odlučio ugraditi vrhunski senzor glavne kamere u svoj nadolazeći pametni telefon. Ono što je posebno zanimljivo u ovoj priči je to kako će za globalno tržište biti predstavljen Xiaomi 12T Pro.

Xiaomi predstavlja „Pilot tehnologiju” autonomne vožnje

Dok će za Kinesko tržište biti predstavljen Redmi K50 Ultra. U suštini riječ će biti o dva potpuno identična pametna telefona kojih će razlikovati samo jedno slovo, brojka u tvorničkom nazivu. Xiaomi 12T Pro glasi 22081212UG, dok Redmi K50 Ultra donosi tvornički naziv 22081212C.

Xiaomi četvrtu godinu za redom napreduje na Fortune Global 500

Napokon nakon što se svi „ostali” poredaju, Samsung će vlastito rješenje, ISOCELL HP1 200MP kamere donijeti i na narednu generaciju Galaxy S23 pametnih telefona o čemu smo već i pisali i doticali se na našim stranicama.

OnePlus Nord Watch – u dvije verzije i sa pet varijanti

Ne sumnjamo kako će izlaskom Xiaomi 12T Pro ovaj Kineski proizvođač u potpunosti riješiti svoju Xiaomi 12 seriju a ona će sve snage i razvoj biti usredotočene na nadolazeću Xiaomi 13 seriju.

tekst1sl2 6
Na fotografiji je prikazan Redmi K50 Ultra koji će biti Kineska verzija, Xiaomi 12T Pro pametnog telefona.

Ali o tome naravno više, kada za to dođe vrijeme jer ne treba ništa previše požurivati. Tako ćemo uskoro na tržištu imati dva modela sa 200MP glavnom kamerom, bit će to Motorola Moto X30 Pro i Xiaomi 12T Pro.

Disney+ usprkos odličnim rezultatima povisuje cijenu i uvodi oglase

Ali nakon toga možemo se slobodno nadati „prodoru” velikog broja pametnih telefona sa glavnim senzorom od 200MP kada govorimo o rezolucijama glavne kamere, što svakako i pozdravljamo.

Najčitanije