Banner
tekst1naslovna 16

Xiaomi 12 Pro i družina biti će predstavljeni 28. prosinca 2021.

Xiaomi idući Utorak (28.12.2021.) organizira događaj gdje će predstaviti navodno dva (Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro) od tri modela Xiaomi 12 obitelji, dok će "najmlađi" Xiaomi 12 X malo kasniti.

Toliko smo pisali, toliko se govorili o narednoj generaciji Xiaomi flagship pametnih telefona a danas napokon imamo informacije u vezi datuma predstavljanja. Ako je vjerovati navodima (a ne vidimo razloga kako ne bi vjerovali) Xiaomi 28, prosinca (odnosno u idući Utorak – dakle točno za tjedan dana) predstavlja Xiaomi 12 modele pametnih telefona.

Xiaomi 12 Ultra prikazan na 3D renderu s detaljima oko kamera

Ono što je malo diskutabilno je to kako je na prikazanom teaseru Xiaomi donosi samo dva modela. Oba modela (jasno je vidljivo) imaju s bočnih strana blago zakrivljene zaslone što bi pak značilo kako se radi o Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro modelima. Prisjetite se kako smo rekli da će Xiaomi predstaviti tri člana ove obitelji što znači kako će „treći član” najmanji Xiaomi 12 Lite (X) kasniti odnosno navodno neće biti predstavljen isti dan kao i ova dva modela.

Xiaomi 12 donosi prikaz stražnje strane i modula kamere

Također potrebno je reći kako zakrivljenost zaslona očito dolazi samo s bočnih strana a ne sa sve četiri kako se ipak prije mislilo i govorilo. Nećemo ovoga puta govoriti o veličinama zaslona i značajkama jer smo o tom temi sve rekli, napisali smo sve što se napisati moglo.

tekst1sl3 11

Ponovit ćemo kako će oba Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro dolaziti odnosno pokretani sa Snapdragon 8 Gen 1 chipsetom što im svakako daje veliku moć i snagu kada su u pitanju surove performanse i sam rad pri svakodnevnim zadacima koje korisnici stave pred ove modele.

Xiaomi 12 izborio 3C certifikat

Pitanje Xiaomi 12 Pro modela kao najjačeg modela ogledava se u dostupnosti 12GB radne memorije naravno uz prisustvo Snapdragon 8 Gen 1 chipseta. Osim navedenoga prisustvo grafičkog procesora dolazi u pogledu Adreno 730 grafičkog procesora. Dotaknuvši se radne memorije red bi bio da nešto kažemo i o internoj memoriji, ona će dolaziti u obliku UFS 3.1 odnosno posjedovat će 512GB kada govorimo o Xiaomi 12 Pro modelu, za sada (a mislimo da i neće biti podrške) nema govora o dostupnosti eksterne memorije u obliku microSD kartice.

S druge pak strane ono što nas još uvijek malo zbunjuje je ime trećeg odnosno „najslabijeg” člana Xiaomi 12 obitelji. Dok neki govore kako će njegovo ime biti Xiaomi 12 Lite drugi kazuju kako će ono biti Xiaomi 12 X. Što bi značilo kako će za kraj ove 2021, godine Xiaomi predstaviti tri flagship predstavnika: Xiaomi 12 X, Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro. Rekli smo pri vrhu teksta kako se nećemo više osvrnuti na značajke dok modeli ne budu predstavljeni ali ipak osjećamo potrebu to prekršiti i reći nekoliko riječi za sva tri nadolazeća modela. Prvi je naravno na redu „najslabiji-najmanji” Xiaomi 12 X on će dolaziti (ako je vjerovati navodima) 6,28” AMOLED zaslonom sa stopom osvježenja od 120Hz te Full-HD+ rezolucijom.

Prvi benchmark Snapdragon 8 Gen 1 čipseta

Navedeni model dolazit će s brzim punjenjem pri maksimalnoj snazi od 67W. Upravo 67W brzina punjenja povezuje Xiaomi 12 X te Xiaomi 12 model „starijeg brata” odnosno predstavnika u sredini.

tekst1sl1 17

Zlatni odabir između najmanjeg i najvećeg zaslona, Xiaomi 12 posjedovat će 6,67” AMOLED zaslon s također 120Hz stopom osvježenja prikaza. Za ova dva modela za sada nema navoda s kojim kapacitetom će radne memorije dolaziti na tržište te koji će im kapacitet biti interna memorija.

Xiaomi donosi popis modela s nadogradnjom na MIUI 13

Najjači predstavnik Xiaomi 12 obitelji je (vjerujemo i najviše iščekivaniji) Xiaomi 12 Pro. On će pak dolaziti sa 6,67” AMOLED zaslonom te također stopom osvježenja prikaza od 120Hz. Ono što Xiaomi 12 Pro razlikuje od ostalih jesu snaga brzoga punjenja koja dolazi sa 120W, kapacitet interne memorije od 512GB i kapacitet radne memorije od 12GB.

Benchmark rezultat (Geekbench) koji govori o 1224 boda u single-core načinu rada odnosno 3823 u Multi-core načinu rada daje do znanja kako Xiaomi 12 Pro itekako ima što za ponuditi kada je u pitanju „čista snaga i moć”.

Google Play trgovina donosi način pretraživanja ovisno o uređaju

Osim toga glavni modul kamere na Xiaomi 12 Pro imati će 50MP rezoluciju. Nadamo se da će i ostala dva modela Xiaomi 12 X i Xiaomi 12 donositi možda približne rezultate. Sva tri modela bit će pokretana MIUI 13 softverskim rješenjem koji je pak temeljen na Android 12 mobilnom operativnom sustavu.

Android 12 Go – iskustvo Androida na slabijem hardveru

Bilo kako bilo još nam je malo ostalo za glasine i navode jer u Utorak 28,12,2021, godine Xiaomi predstavlja članove Xiaomi 12 obitelji točnije modele: Xiaomi 12 X, Xiaomi 12 te Xiaomi 12 Pro.

Najčitanije