Banner
Xiaomi 12 #3

Xiaomi 12 – mjenja ime i kamere

Xiaomi 12 donjeti će dobiti po 50MP senzore za sve tri kamere, a izgubit će Mi u nazivu, kao i ostali top modeli Xiaomia.

Kineski Xiaomi nakon dobrih rezultata i zauzimanja prvog mjesta po pitanju plasmana i prodaje pametnih telefona, za nas ima nešto posve novo. Po prvi puta dotičemo se naredne generacije flagship pametnog telefona, nasljednika aktualnog modela Xiaomi Mi 11.

Njegovo ime bit će nešto drugačije odnosno izgubit će se jedan dio imena, izgubit će se pridjev „Mi” u samome nazivu.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G i Z Flip3 5G su upravo promijenili povijest mobitela

Tako će naredni flagship model (ili više njih; Pro, Ultra) dolaziti pod imenom Xiaomi 12. Ono što nas posebno zanima dotiče se kamera, naime sve tri kamere (Glavna, Širokokutna, Makro) dolazit će sa 50MP, dobro ste pročitali svaka od te tri kamere donosit će 50MP.

Xiaomi 12 #1

Xiaomi 12: 10x periskopski zum

Uz navedeno spominje se i podrška za 10x periskopski Zoom što bi značilo kako će Xiaomi donositi na tržište pametnih telefona ono što konkurenti još nisu vidjeli. Sada će mnogi od vas reći kako ovo jednostavni nije točno jer je 108MP dostupno kod Samsung Galaxy S21 Ultra pametnog telefona.

To je točno ali je tih recimo 108MP dostupno kod Glavne kamere a u slučaju Xiaomi 12 pametnog telefona i njegovih inačica (Pro,Ultra) govorimo o svim trima kamerama koje svaka donosi po 50MP.

Xiaomi 12 #2

Upravo vezano uz Xiaomi 12 Ultra prije se navodilo kako će posjedovati baš Samsungov senzor od 200MP ali to za sada nije potvrđeno ali niti opovrgnuto pa stoga sve karte još stoje otvorene po tom pitanju. Za usporedbu Xiaomi Mi 11 Ultra donosi 50MP glavnu kameru, 48MP periskopsku telefoto kameru i 48MP Ultra-Široku kameru.

Xiaomi radi na drugačijem Mi Band nosivom gadgetu

K tome dodajmo i kako Xiaomi razmišlja o drastičnom redizajnu odnosno izmjeni dizajna nadolazećih Xiaomi 12 modela, iako dizajn još nije poznat čini se kako Xiaomi mijenja politiku dizajna, tko zna možda će slijediti dizajn Apple iPhone 12 pametnih telefona, oštri rubovi sa svih strana, tko će ga više znati.

Xiaomi Mi Mix 4 (Pro)– Selfie Kamera ispod Zaslona i UWB povezivanje

Bez obzira na potvrde ili opovrgavanje navode, čeka nas izuzetno zanimljiva jesen kada je u pitanju Kineski Xiaomi odnosno njihov nadolazeći flagship Xiaomi 12 pametni telefon.

Najčitanije