Banner
X1

X ukida Circles – mogućnost podjele postova ograničenom broju ljudi

Nakon što razmišlja o uvođenju pretplate, X sada ukida mogućnost podjele posta unutar ograničenog kruga ljudi.

X, prije poznat kao Twitter, obavijestio je svoje korisnike da će ugasiti “Krugove” (Circles), značajku koja je korisnicima omogućavala dijeljenje tweetova s ograničenom grupom ljudi. X je potvrdio ovu odluku na obje svoje stranice za pomoć i putem X objave.

Windows 11 (23H2) – sve što trebate znati, dolazi 26.09.2023.

Twitter je pokrenuo “Krugove” prošle godine, prije nego što je kasnije postao X, ali značajka nikada nije dobila široku prihvaćenost. X je u svom Centru za pomoć ažurirao opis značajke na sljedeći način:

X ukida “Krugove” od 31. listopada 2023. Nakon tog datuma nećete moći stvarati nove postove koji su ograničeni na vaš krug, niti ćete moći dodavati osobe u svoj krug. Međutim, moći ćete ukloniti osobe iz svog kruga tako da ih prestanete pratiti kako je opisano u nastavku.

X nije precizirao razlog zašto će ova značajka biti ugašena i nije jasno zašto je izabrao ovaj trenutak za to. Osim toga, ostaje za vidjeti kako će korisnici koji su zaista koristili “Krugove” prihvatiti ovu odluku.

Samsung Galaxy A55 – značajke i poneki detalj

Neki su rekli da su “Krugovi” previše slični značajci “Zajednice” i to bi mogao biti razlog zašto je X odlučio ukinuti jednu.

Zašto je iOS 17.0.2 nezaobilazan korak pri prelasku na iPhone 15?

Ima smisla da, dok X pokušava kontrolirati troškove i dodatno unovčiti platformu, se rješava značajki koje se čine suvišnima te se usredotočuje na razvoj značajki koje se šire koriste.

Samo će vrijeme pokazati hoće li “Zajednice” moći ispuniti prazninu koju ostavljaju “Krugovi”. U međuvremenu, korisnici koji traže način za dijeljenje tweetova s ograničenom grupom ljudi možda će htjeti razmotriti korištenje drugih platformi, kao što su Facebook grupe ili Discord poslužitelji, između ostalih postojećih opcija.

Elon Musk određuje koliko tweetova korisnici mogu pročitat u jednom danu

Značajka se neće povući do 31. listopada, pa ćete i dalje imati više od mjesec dana da je koristite ili pronađete alternativu ako ste je često koristili.

tekst4naslovna

Jedna stvar koja je jasna je da X još nije završio s promjenama u načinu na koji radi, tako da je definitivno moguće da će više značajki na kraju biti suočeno s sličnim sudbinama.

Twitter: Elon Musk odlazi i imenuje novog izvršnog direktora Twitter-a

Ovim potezom čini nam se kako vlasnik X platforme, Elon Musk samo želi svojom “politikom” dodatno narušiti popularnost (odnosno nekadašnju popularnost) poznate društvene mreže.

tekst3naslovna 2

Gotovo smo sigurni kako će kroz naredno vrijeme X nekada poznatiji kao Twitter samo biti dio lijepih sjećanja i nečega što smo svakodnevno koristili na internetu.

Finski operateri prestaju prodavati Xiaomi telefone – evo zašto

Koliko vas ima (naših čitatelja) da koristite X, ili ste se prestali družiti s platformom kada je Musk preuzeo vlasništvo nad njome? Svoje dojmove slobodno nam javite u komentare. Jer gotovo smo sigurni kako Twitter u poznatom nam obliku, više nikada neće postojati.

Najčitanije