Banner
3 7

Android 15 Developer Preview 1 dolazi sutra

Možemo sada reći, Android 15 stiže nam sutra.

Dok se neki još uvijek nadaju nadogradnji svojih modela telefona i tableta na Android 14, Google nas već priprema za dolazak Androida 15 koji će biti dostupan već sutra.

Pred nama je Xiaomi 14 Ultra

No, važno je napomenuti da to neće biti konačna verzija, već samo prvi pregled za razvojne programere. Nedavno je jedan od programera u Googleu slučajno “prosuo” informacije o nadolazećem Androidu 15, dajući nam uvid u ono što možemo očekivati u prvom razvojnom pregledu.

1 16

Prvi razvojni pregled za Android 15, poznatog i kao Vanilla Ice Cream u internim krugovima, bit će objavljen sutra, 15. veljače. Ovaj izbor datuma ima svoj smisao jer je to tjedan dana kasnije nego što je to bio slučaj s prvim razvojnim pregledom za Android 14 prošle godine. Izgleda da se Google drži određenog ritma u svojim izdanjima.

Samsung Galaxy Z Flip 6 i pogled na bateriju

Jedna od najavljivanih značajki za Android 15 je “Private Spaces” koja će omogućiti korisnicima da zaključaju pojavljivanje određenih aplikacija na popisu aplikacija. Ovo bi moglo biti izuzetno korisno za one koji žele održavati određenu razinu privatnosti i kontrolirati pristup određenim aplikacijama.

2 12

Osim toga, očekuje se povratak widgeta na zaključanom zaslonu, što će korisnicima omogućiti brži pristup informacijama i funkcijama direktno s početnog zaslona, bez potrebe za otključavanjem uređaja.

Android 15: Prvi pogled donosi povratak widgeta na zaključani zaslon

Također se navodi da će Google donijeti aplikacije koje će prekrivati cijeli zaslon, omogućujući korisnicima da vide sadržaj ispod navigacijskih i statusnih traka, što bi moglo poboljšati iskustvo korištenja.

3 7

Prvi razvojni pregled Androida 15 bit će dostupan za Google Pixel 6 i novije Pixel uređaje. Iako se verzije za pregled razvojnih programera preporučuju samo za programere aplikacija radi testiranja, korisnici podržanih Pixel uređaja moći će preuzeti i instalirati ovu inačicu firmvera ako žele isprobati nove značajke i prilagodbe.

Android 15 donosi arhiviranje aplikacija koje često ne koristite

Sve u svemu, iako Android 15 donosi neke obećavajuće nove značajke i poboljšanja, važno je imati na umu da je ovo samo prvi razvojni pregled i da će se mnoge stvari možda promijeniti do konačne verzije.

ff

Ipak, ovo je uzbuđujuće vrijeme za ljubitelje tehnologije koji jedva čekaju isprobati najnovije inovacije koje donosi Android platforma.

Najčitanije