Banner
naslovna 3

Windows 11 (23H2) – sve što trebate znati, dolazi 26.09.2023.

Tek što smo napravili aktualne (redovne) nadogradnje na našem Windows 11 operativnom sustavu, dočekale su nas glasine vezane uz iduću "jesensku" nadogradnju.

Da li koristite Windows 11 ili ste još uvijek “sentimentalno” vezani uz Windows 10? Ako je vaš odgovor potvrdan i koristite Windows 11, imamo odlične i zanimljive vijesti za vas.

Finski operateri prestaju prodavati Xiaomi telefone – evo zašto

Naime, u tijeku je priprema za nadolazeće ažuriranje Windows 11 23H2, poznato kao “jesenska nadogradnja”. Ovo ažuriranje očekuje se uskoro – točnije, u utorak, 26. rujna 2023. Danas vam donosimo sve važne informacije koje trebate znati prije nego što započnete proces nadogradnje.

1 9

Windows 11 se već prilično razlikuje od verzije koja je lansirana prije dvije godine, ali još uvijek ima mnogo promjena u planu. Microsoft će uskoro isporučiti najveće ažuriranje za Windows 11 u 2023. godini, koje će biti obogaćeno novim značajkama. Evo što trebate znati o verziji 23H2 koja će uskoro biti dostupna.

Samsung Galaxy A55 – značajke i poneki detalj

Kada će biti objavljeno ažuriranje 23H2 za Windows 11? Na događaju Surface and AI koji se održao 21. rujna 2023., Microsoft je otkrio datum izlaska sljedećeg velikog ažuriranja za Windows 11, verziju 23H2. Nećemo morati dugo čekati jer stiže 26. rujna 2023.

Hoće li svi postojeći Windows 11 uređaji biti kompatibilni s verzijom 23H2? Da, pod uvjetom da koristite verziju 22H2. U članku iz srpnja 2023., Microsoft je potvrdio da se “ne morate brinuti o kompatibilnosti aplikacija ili uređaja između verzija”.

2 7

Ako niste sigurni, idite na Postavke > Sustav > O programu i potražite ‘Verzija’ pod ‘Specifikacije sustava Windows’. Čak i ako koristite stariju verziju sustava Windows 11, prvo ćete morati instalirati 22H2.

Što označuje vrijeme 9:41 na promo materijalima iPhone telefona

Microsoft je uveo sveobuhvatne nove hardverske zahtjeve pri pokretanju Windows 11, ali se to neće ponoviti za ažuriranje 23H2.

3 5

Koje će nove značajke biti dostupne u ažuriranju za Windows 23H2? Glavna značajka ažuriranja 23H2 je Windows Copilot s Bing Chat integracijom koja je sada dostupna izravno s radne površine Windows 11.

Google Pixel 8a – slučajno prikazan

To je pravovremeni dodatak virtualnom/digitalnom pomoćniku s Cortanom, koji je službeno ukinut prošlog mjeseca. Pomoću Copilota možete kontrolirati postavke računala, pokretati aplikacije ili dobiti odgovore na pitanja.

4 3

Integriran je u cijelom sustavu Windows 11, omogućavajući navigaciju Outlookom i pisanje poruka povlačenjem podataka iz vašeg kalendara. Microsoft Shopping Copilot također dolazi kao vrsta digitalnog osobnog kupca.

Windows 11 23H2 – što donosi i kad dolazi?

On može sažeti recenzije proizvoda i pronaći najniže cijene. Putem bočne ploče u Edgeu pokušava pronaći kodove/kupone za popuste, a možete koristiti sliku za pronalaženje sličnih proizvoda. Kako je često slučaj s mnogim AI proizvodima/uslugama, Copilot će s vremenom postajati sve bolji prema Microsoftu, posebice ako mu pružite više konteksta – informacije s LinkedIna, na primjer.

5 1

Možete čak usmjeriti Copilota na datoteke i zatražiti od njega da izradi post na blogu iz podataka. “Vjerujemo da će Copilot temeljito promijeniti način na koji svatko od nas komunicira s tehnologijom”, kaže Mehdi prema The Vergeovom blogu uživo o događaju.

Microsoft: Windows 10 je „neslužbeno mrtav” – prijeđite na 11

Firma je izjavila da će novo iskustvo Copilota početi dolaziti u nadolazećim tjednima i mjesecima. Copilot će također biti dostupan u Microsoft 365 u studenom.

Ovo veliko ažuriranje ne donosi samo Copilot, već uključuje i redizajnirani File Explorer, novu značajku Ink Anywhere za korisnike olovki, nadogradnje za Paint, izvornu podršku za RAR i 7-zip datoteke, novi mikser za glasnoću i još mnogo toga – preko 150 ukupno novih značajki.

Xiaomi Redmi Note 13 serija predstavljena – glavni je Pro+ model

File Explorer prolazi kroz reviziju, što će obradovati one koji nisu oduševljeni digitalnim pomoćnicima. Novo korisničko sučelje uključuje moderniju početnu ploču s velikim ikonama i vrtuljkom koji prikazuje nedavne i omiljene datoteke.

Kao što je spomenuto, Ink Anywhere je izvrsna vijest za ljubitelje olovki. To znači da možete pisati bilo gdje u sustavu Windows pomoću Surface Pen-a ili druge olovke, a Windows 11 će vaše rukopise pretvoriti u tekst.

Nio Phone predstavljen tržištu – duboka integracija sa automobilom

Također možete raditi stvari poput ručnog crtanja složenih formula, a Windows 11 će ih prepoznati i pretvoriti u digitalni oblik. Microsoft je poboljšao Paint s AI crtanjem i digitalnim stvaranjem.

Dodavanje i uklanjanje pozadina i slojeva, kao i pregled Co-creatora, čine ga mnogo moćnijim nego prije. Čini se da će umjetna inteligencija igrati značajnu ulogu u budućnosti Windowsa, a očekuje se da će je obilježiti potencijalni Windows 12 iz 2024. godine.

Google Chrome (napokon) dobiva značajnu nadogradnju koja olakšava čitanje

Postoji mnogo načina na koje bi umjetna inteligencija mogla unaprijediti Windows, a mogli bismo vidjeti i nove značajke u ažuriranju 23H2.

Najčitanije