Banner

Je li Nexus linija izgubila ugled?

Krajem rujna, Google je službeno predstavio novu generaciju Nexus pametnih telefona : 6P by Huawei i 5x by LG. Modeli nisu izvali veliki interes među potrošačima. Zašto je to tako?
Nexus linija je osmišljena samo s jednim ciljem: pokazati mogućnosti Android sustava i najnovije trendove u mobilnoj tehnologiji, koje bi ostali proizvođači trebali slijediti. Prema dosadašnjim objavljenim recenzijama, Nexus 5x i 6P nemaju ništa novo što bi ih isticalo iz mnoštva. Jednostavno, novi Nexusi nemaju dovoljno svježine. Izgubio se jaz između “Google” linije i ostatka Android vojske.

Čak su ovogodišnji top modeli pojedinih proizvođača hardverski moćniji nego 6P i 5X dvojac. Na primjer, ASUS je već odavno izdao ZenFone 2 opremljen sa 4 GB RAM-a dok kamere s 13 MP senzorom su postale standard već za razne „kineske“ jeftinjake. Istina, kvaliteta im je odlična ali u uvjetima slabog osvjetljenja samo dovoljno dobra. Nadalje, senzor otiska prsta na leđima nije kao Apple Touch ID ili na Galaxy Note 5, u smislu estetike i upotrebljivosti.

Je li Nexus linija izgubila ugled? 1

Slijedeći probleme je kvaliteta izrade koja nije usporediva s ovogodišnjim top modelima. Posebno se to odnosi na  6P by Huawei model (slučaj bendgate i iznenadno pucanje stakla stražnje strane uređaja).

Također prednost dobivanje „čistog“ Android iskustva, manje frustrirajućeg  od prilagođenih sučelja proizvođača uređaja, polako se topi. HTC, Samsung i Motorola imaju svoje modele koje pokreće AOSP Android. U priči nije nimalo nevažna činjenica da za cijenu Nexus 5X koja iznosi u ponudi VIPNeta bez ugovorne obveze 4799 kn ili  6P možete kupiti na primjer LG G4, Sony Xperia Z5, ili neki od Meizu ili Asus ili Xiaomi modela.

Sada bi nas zanimalo vaše mišljenje. Treba li Sundar Pichai priznati da Nexus linija gubi ugled budući da niti prošlogodišnja generacija nije postigla prodajna očekivanja ili trebaju dalje nastaviti proizvodnju „Googlefona“.
[youtube id=”-dIJB_wWnXI” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”840″ grow=”yes”]

Najčitanije