Banner
tekst2naslovna 3

WhatsApp donosi mogućnost kreiranja vlastitog 3D avatara

WhatsApp svojim korisnicima donosi mogućnost kreiranja vlastitog 3D avatara sa vrhunskim elementima prilagodbe - ali čini se prekasno?

Kada smo pomislili kako je popularni servis za komunikaciju WhatsApp stao s donošenjem učestalih nadogradnji, evo nova nadogradnja je tu. Radi se o mogućnosti kreiranja vlastitog 3D avatara i mogućnosti prilagodbe prema vlastitoj želji.

OnePlus 11 na fotografijama uživo – u fokusu su kamere

Naravno ovo se za sada isključivo vezuje uz mobilnu inačicu WhatsApp servisa ali nas ne bi čudilo kada bi avatari došli kroz neko vrijeme i na WhatsApp za računala.

tekst2sl1 2

O čemu se tu zapravo radi? Dali ste ikada kreirali vlastitog avatara unutar Messengera (Facebook) aplikacije? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda vam možemo reći kako je sada nešto slično odlučio napraviti i WhatsApp.

Opa, Samsung prodao duplo više preklopnih Z Fold i Z Flip mobitela!

Odnosno prilikom kreiranja vašeg 3D modela avatara bit će vam ponuđen „pristanak” ako želi da WhatsApp „istraži” vašu bazu fotografija a sve u cilju da bi avatar bio što sličniji (preslika vas) vama.

tekst2sl2 1

Kada se on jednom kreira pred vas se također otvaraju i mogućnost dodatne prilagodbe (stil oblačenja, modni detalji itd). Kada je 3D avatar koji sliči na vas jednom kreiran on će se moći koristiti umjesto profilne fotografije na WhatsApp servisu.

WhatsApp donosi značajku „Pošalji si poruku”

Isto tako bit će moguće napraviti i vaše osobne GIF animacije upravo iz tog vašeg 3D avatara, koje će se na vrlo jednostavan način moći koristiti odnosno implementirati unutar pojedinog chat razgovora.

tekst2sl3 1

Iako možemo slobodno reći kako mogućnost kreiranja 3D avatara nije ništa „novo i do sada neviđeno”. Jer upravo takva 3D kreiranja avatara već odavno donose Samsung i Apple.

WhatsApp koristite na vlastitom jeziku – moguće je

Gdje je Samsung 3D Avatar nešto „pametniji” pa stoga može dovesti mogućnost korištenja vašeg avatara prilikom obavljanja video poziva – naravno ako se za to ukaže potreba.

tekst2sl4 3

Još u lipnju pronađeni su „tragovi u kodu” koji su sugerirali kako WhatsApp radi na donošenju 3D avatara i mogućnosti korištenja istog. Čak i kada je obavljanje poziva u pitanju.

Huawei Mate 50 Pro donosi EMUI 13 OS

Ono što nas svih najviše za sada zanima je to kada će odnosno dali je novi 3D avatar već stignuo na WhatsApp? Kažimo kako je ali kako to obično uvijek bude, potrebno je pričekati da vam dođe nadogradnja na WhatsApp.

tekst2sl5

Odnosno da vam se WhatsApp nadogradi na posljednju aktualnu verziju. Ako vam se nadogradnja ne vrši automatski uvijek možete otići unutar trgovine aplikacije i provjeriti dali je ista dostupna za preuzimanje.

Huawei Watch Buds – pametni sat sa skrivenim bluetooth slušalicama

Kada ste nadogradnju preuzeli idući korak je:

  • otvoriti WhatsApp
  • potom otići u „Postavke”
  • dodirnite gumb „Avatar”
  •  te budite u posljednjem koraku (pri kreiranju avatara) kreativni koliko vam to srce poželi

Ako još niste dobili mogućnost odnosno gumb „Avatar” u postavkama WhatsApp-a, potrebno je pričekati neko vrijeme da vam nadogradnja stigne.

tekst2sl6

Jer kao i sve ona će također biti puštena po regijama i sigurni smo kako će svima biti dostupna do kraja ovog odnosno početkom idućeg tjedna.

Najčitanije